YSK Başkanı’ndan seçim sonuçları açıklaması! 'Onu da siz araştırın'

YSK Başkanı Sadi Güven, seçime itiraz edilen bölgelerde tekrar sayılan oylarla ilgili açıklama yaptı. Sadi Güven "Kurul, önüne gelen dosyaları bir an önce sonuçlandırıyor. AKP, CHP, HDP karar verme sürecinde hazır bulunuyorlar. Süreç devam ediyor, yargı sürecindeki davalar ile ilgili açıklama yapmayacağım. Benzer her dosya için haber beklemeyin. Bu yargı sürecine aykırı bir durum olur" dedi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 10:26
YSK Başkanı’ndan seçim sonuçları açıklaması! 'Onu da siz araştırın'
Abone Ol google-news

<video:1330859>

YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamaları şöyle:

Seçimlerin sona ermesinden itibaren YSK'nın yargı görevi başladı. 11 yüksek mahkeme üyesi şikayetlerle ilgili karar veriyor. Biz bu kararı verirken, temsilci bulundurma hakkına sahip partilerin temsilcileri tüm toplantılarda hazır bulunuyorlar. Kurula kendi görüşlerini bildirerek katkı veriyor. Önüne gelen dosyaları sonuçlandırıyor. Süreç devam ediyor. Yargı süreci içinde hakimler herhangi bir açıklama yapmazlar. Yargı sürecinden önce bilgi verdiğim halde, şu anda herhangi bir açıklama yapmayacağım. Daha önceki seçimlerde de bilgi vermedim, şimdi de vermeyeceğim. Yargı sürecine aykırı olur.

YSK Başkanı Güven son açıklamasında da gazetecilerin İstanbul'un 15 ilçesindeki geçersiz oyların yeniden sayımına ilişkin bir sorusuna, 'Süreç devam ediyor. İtirazlar bazında tek tek açıklama yapmayacağım, onu da siz araştırın' cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler