AKP'den İstanbul için yeni başvuru!

AKP İstanbul'un 38 ilçesinde oyların tamamının yeniden sayılması için YSK'ye başvuruda bulundu. AKP'li Yavuz, "Büyükçekmece hariç İstanbul'da tüm oyların sayılması talebiyle YSK'ya başvurduk" dedi.

Yayınlanma: 07.04.2019 - 19:05
Abone Ol google-news

AKP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'daki 38 ilçede oyların yeniden sayılması talebine ilişkin dilekçesini, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderilmek üzere İl Seçim Kurulu'na verdi. 

AKP İstanbul İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin 38 ilçede oyların yeniden sayılması talebinde bulunuldu.

Bu konuda hazırlanan itiraz dilekçesini AKP İstanbul İl Başkanlığı yetkilileri, YSK'ye gönderilmek üzere İstanbul İl Seçim Kurulu'na sundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, basın toplantısında, dün Beyoğlu'ndaki tüm oyların sayılması için YSK nezdinde girişimde bulunduklarını hatırlatarak, "Henüz bir karar verilmedi. Bildiğim kararıyla da görüşülmedi. Bugün ise 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye İl Seçim Kurulu üzerinden YSK'ye müracaat etmiş olacağız." açıklamasında bulunmuştu.

Bugün sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulunan Yavuz, "Büyükçekmece hariç, tüm oyların sayımına ilişkin talebimizi reddeden İl Seçim Kurulu kararlarına karşı bugün YSK'ya itiraz ettik. Büyükçekmece'de ise seçimin iptaliyle ilgili bir talebimiz var" dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler