Öğrenciye ulaşım 1 lira

CHP Gençlik Kolları, Mersin’deki 4 üniversitenin öğrencileriyle CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i bir araya getirdi.

Yayınlanma: 17.12.2019 - 02:00
Öğrenciye ulaşım 1 lira
Abone Ol google-news

Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Özel Toros Üniversitesi ve Özel Çağ Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı buluşmada bir sunum yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Mersin’deki 1 milyon 200 bin seçmenden 313 bininin 18-30 yaş arası genç olduğunu ifade etti. 18-30 yaş arası seçmen sayısının Türkiye genelinde 14 milyon kişiye ve yüzde 26 oranına ulaşmasına karşın, bu yaş grubundaki belediye meclis üyesi oranının yüzde 1 olduğunu anımsatan Yılmaz, “CHP olarak 11’i büyükşehir, 10’u il olmak üzere 253 belediye kazandık. Bu belediyelerde meclis üyesi sayımız 4 bin 613 kişi. CHP’nin meclis üyelerinin 500’ü genç. 10 binden fazla belediye meclis üyesi olan AKP’nin genç belediye meclisi üyesi sayısı ise 600 civarında” dedi.

Vahap Seçer de “Belediyenin yeni kadrolarını takip etmenizi isterim. Özellikle bana yakın mesafede çalışan, hem uygulamada hem de fiziki ortamda benimle beraber çalışan arkadaşlarımın yaş ortalamasına bakmanızı isterim. Gençleri tercih ediyorum. Kadınları tercih ediyorum” diye konuştu. Görevde oldukları 8 aylık süre içinde gençler için hayata geçirdikleri sosyal projeleri ayrıntılı olarak anlatan Seçer, öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde sabah çorbası dağıtımına yeni noktalar ekleyerek devam edeceklerini, söz verdikleri gibi öğrenciye belediye otobüsünün 1 lira olarak kalacağını vurguladı. 

ÖZYİĞİT: BİZE PROJE GETİRİN

Özyiğit de kültüre, sanata, spora ve eğitime yatırım yaptıklarını ifade etti. Özyiğit, “Gençlerin enerjisine ihtiyacımız var. Siz talep edin, proje getirin, biz hayata geçirelim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler