Yokuş üstü sanat

Akaretler Yokuşu'nda başlayan ve üç hafta boyunca sürecek Artweeks@Akaretler önceki akşam yapılan özel davetle başladı. Davet cemiyet ve sanat dünyasını bir araya getirdi.

Yayınlanma: 03.09.2019 - 23:28
Abone Ol google-news

Akaretler Artweeks, önümüzdeki günlerde tüm İstanbul'u saracak sanatsal hareketliliğin bir ön habercisi gibiydi adeta. Beşiktaş'taki Akaretler Yokuşu'ndaki Sıraevler'de düzenlenen ve birçok galeri ve sanat kurumu'nun katıldığı etkinliğin açılışı bir hayli kalabalık ve hareketli idi. Hem cadde üzerinde, hem de Sıraevler'in arka cephesindeki bahçeler boyunca gezinen sanatseverler her biri üçer kata yayılmış sergiler ziyaret ettiler, bir evden diğerine geçip beğendikleri işlere tekrar tekrar baktılar, canlı performansları izlediler ve hatta fiyat araştırması yaptılar.

10 binaya yayılan sergiler
Dünyanın en önemli varlık yöneticilerinden UBS Ana Sponsorluğunda, Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla düzenlenen ve Sıraevler’de 10 binaya yayılan Artweeks@Akaretler’in 3. edisyonuna; Aria, Ambidexter, Gama, Baraz, Artnivo, artSumer, Mixer, Empire Project, Krank, Martch Art Project, Anna Laudel, Ferda Art Platform ve MERKUR; galeri sanatçılarından oluşan karma sergilerle katılıyor. Japonya’da yaşayan sanatçı Ercan Akın, küratörlüğünü üstlendiği ve 10 sanatçının seçkilerinden oluşan “Kusurlu Güzellik” sergisiyle, Şerife Bilgili Ercantürk ise ilk kişisel sergisiyle yer alıyor.

Koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu, koleksiyonunda yer alan Ardan Özmenoğlu önderliğinde, 35 sanatçıyı buluşturduğu “Absürt” sergisiyle Sıraevler No:55’te sanatseverleri ağırlarken; Evliyagil Müzesi Beral Madra küratörlüğünde “Düşünme İkonları: İmgeler ve Metinler” sergisiyle, Agah Uğur koleksiyonunda yer alan ve “Göç” konusunu ele alan video yerleştirmeleriyle, genç koleksiyoner Haci Sabancı ise koleksiyonundan bir kesitle Sıraevler No:37-39’da yer alıyor. Hafta boyunca çeşitli canlı performanslarla farklı bir boyut getirmeyi hedefleyen Artnivo'nun "Happening Now" başlıklı sergisi ise Sıraevler No:21’de izlenebilir.

Artweeks@Akaretler programında sergilerin yanı sıra sanatçılar ve koleksiyoncularla söyleşiler de yer alıyor. Akaretler Sıraevler’de üç hafta sürecek olan tüm sergiler ve söyleşiler ücretsiz gerçekleşiyor.

Uzun yıllardır Art Basel ile Küresel Ortaklık, UBS Sanat Koleksiyonu, UBS Sanat Koleksiyoncuları Grubu ve dünya çapında önde gelen sanat kuruluşları ile işbirlikleri gibi çeşitli çalışmalarla çağdaş sanatın hamiliğini üstlenen UBS, Artweeks@Akaretler'in Ana Sponsoru olmaktan gurur duyduğunu açıkladı. Altmış yıldan uzun süredir aktif olarak çağdaş sanat eserleri toplayan UBS, 30.000’i aşkın eserle dünyanın en büyük ve en önemli kurumsal sanat koleksiyonlarından birine sahip bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler