YSK'dan CHP'ye İzmir şoku

Yüksek Seçim Kurulu, CHP İzmir Örgütü'nde yapılan önseçimde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve gazetemiz yazarı, milletvekili Mustafa Balbay'ın ardından 3. sırada çıkmayı başaran Atilla Sertel'in milletvekili adaylığını iptal etti.

Yayınlanma: 18.04.2015 - 12:58
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) CHP İzmir Örgütü’nde geçen ay sonunda yapılan önseçimden, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve gazetemiz yazarı, milletvekili Mustafa Balbay’ın ardından 3. sırada çıkmayı başaran Atilla Sertel’in milletvekili adaylığını iptal etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanlığı’ndan milletvekili adaylığı için ayrılan ve önseçime katılan Sertel, gelişmeyi Twitter adresinden, “Arkadaşlar, YSK, CHP’li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu’na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti” ve “CHP'de Genel Başkanım ve arkadaşım Balbay’ın ardından üçüncü sırada kazanmanın onurunu yaşatan namuslu insanlara teşekkür ediyorum. Sağolun” mesajlarıyla duyurdu.

Daha sonra yaptığı değerlendirmede de, “YSK, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılmamı sakıncalı bulmuş. Beni devlet memuru statüsünde değerlendirmiş. Oysa İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen gazetecilerin haklarını korumak için o genel kurula katılıyorum. Önseçimden bileğimin hakkıyla çıktım. Şimdi beni şikayet edenler, bu sayede listelerde üst sıraya çıkacaklar buna sevinecek mi?” dedi.

Sertel kendisini YSK’ye partili 3 kişinin şikayet ettiğini de söylerken, karara itiraz edip etmeyeceğine ilişkin de, “Partinin hukukçuları var. Ben devlete karşı ne yapabilirim ki?” yanıtını verdi.

Sertel’in adaylıktan düşürülmesiyle İzmir 2. bölgedeki CHP listesi de değişti.

Buna göre yeni aday listesi şöyle oluştu:

1 – Zeynep Altıok Akatlı

2 – Kemal Kılıçdaroğlu

3 – Zekeriye Temizel (kontenjan)

4 – Mustafa Balbay

5 – Aytun Çıray (kontenjan)

6 – Kamil Okyay Sındır (eski Bornova Belediye Başkanı)

7 – Ali Engin (eski il başkanı)

8– Hüseyin Sezer

9 – Ülkümen Rodoplu

10 – Ali Kemal Elitaş

12 – Taha Okan

13 – Nurgül Uçar

ATİLLA SERTEL KİMDİR?

Atilla Sertel 1956 yılında Eskişehir’de doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1979 yılında Milliyet’te başladığı meslek yaşamını sırasıyla Güneş, Yeni Asır, Hürriyet gazetelerinde muhabir, istihbarat şefi ve haber müdürü olarak sürdürdü. Daha sonra Gözlem Gazetesi’nde Haber Müdürü, Gazete Ege’de Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı ve emekli oldu.

Sertel, yedi yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne 26 Mayıs 2009 tarihinde Başkan seçildi. Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı'na ise 27 Eylül 2009 tarihinde geldi. Sertel, Meslektaşı Ziynet Sertel’le evli olan Atilla Sertel’in Özmen Serdar Sertel ve Mustafa Sertel adında iki oğlu bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler