Yurttaki operasyon sürüyor... 600 kişi gözaltında

Türkiye genelinde IŞİD, PKK ve DHKP-C operasyonlarında 600’den fazla kişi gözaltına alındı. Polis Eğitim-Sen’i bastı, 3’ü yaralı 9 kişinin sahte kimliklerle yakalandığı iddia edildi. Gözaltına alınanların Kobane’de yaralandıkları ve tedavilerinin Eğitim-Sen’de yapıldığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 22:20
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah Beyoğlu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli’de 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis helikopteri ile Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Öte yandan, terör örgütleri DAEŞ, DHKP/C ve PKK’ya yönelik önceki gün yapılan geniş kapsamlı operasyonu protesto amacıyla akşam saatlerinde izinsiz gösteri yapanlardan 20 şüpheli polislere molotofkokteyli ve havai fişekle saldırıda bulunduğu, kamu binaları ve araçlarına zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltında tutulan 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

Eğitim-Sen’e baskın

Ankara’da IŞİD ve PKK’ye yönelik operasyon kapsamında Eğitim - Sen Genel Merkezi’ne düzenlenen operasyonda, Kobane’den geldiği iddia edilen 3’ü yaralı, 9 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde sendika binası önüne gelen polis ekipleri ‘arama izniniz yok’ denilerek geri çevrilirken, öğleden sonra el yazılı arama izni ile tekrar Eğitim - Sen Genel Merkezi önüne gelen ekipler, binada kapsamlı bir arama başlattı. Sendikanın misafirhanesinde bulunan insanlar da arandı ve bina önüne getirilen ambulanslar ile yaralılar Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Eğitim - Sen yöneticilerinin arama esnasında binaya sokulmaması dikkat çekerken, örgütsel döküman iddiası ile sendikanın bilgisayarlarına el konuldu.

 

‘Devlet biliyordu’

Eğitim - Sen’e yapılan operasyon sonrası Cumhuriyet’e konuşan Eğitim - Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, AKP’nin dış politikasını eleştiren sendikaların hedef haline getirildiğini ve yapılan baskının bir “algı operasyonu” olduğunu söyledi. Sendikalarının odalarının teker teker aranarak, yönecilerinin binaya sokulmadığını ve bilgisayarlarına el konulduğunu belirten Karaca, “KESK ve KESK’e bağlı sendikaların en büyüğü olan Eğitim - Sen hedef haline getirildi. Kobane’den geldiği ve yaralı olarak gözaltına alındığı iddia edilen kişiler bizim Doğu ve Güneydoğu şubelerimizdeki üyelerimizin yakınları. Misafirhanemize kim geliyor, gidiyorsa hepsi kayıt altında ve devletin bilgisi dahilinde. Hatta zaman zaman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yönlendirilen insanlar da misafirhanemizde konuk oluyorlar” dedi.

Ankara’da İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği ve komandoların da katıldığı “Şafak Operasyonu”nda biri PKK/YDG-H’nin Ankara sorumlusu olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

 

Adıyaman’da 15 gözaltı

Adıyaman’da da PKK’ye yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

 

İzmir’de PKK’nin gençlik yapılanmasına operasyon

Manisa’da 1 kişi IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle yakalandı. Menemen’in Asarlık Mahallesi’nde de, PKK’nin gençlik yapılanması YDG/H’ye yönelik şafak operasyonunda biri çocuk 8 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan ayynı örgüte yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden üçü savcılıkça, dördü de nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Ceylanpınar’da 40 adres

Şanlıurfa’da PKK’ye yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Ceylanpınar’da şehit edelin polis memurları Okan Acar ile Feyyaz Yumuşak’ın oturduğu evin sahibi Lütfi Abir’in de bulunduğu ileri sürüldü. Önceki gün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı.

 

İl il yapılan operasyon

TUNCELİ: 5 kişi gözaltına alındı.

ADANA: YDG/H ve IŞİD mensubu olduğu ileri sürülen 54 kişi gözaltına alındı.

ERZİNCAN: Farklı gruplardan 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

AĞRI: PKK /KCK ile gençlik örgütü YDG-H’ye üye oldukları iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı.

ANTALYA: MLKP’nın alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi kişilere ait olduğu öne sürülen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

KOCAELİ: IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı daha sonra savcılıkça serbest bırakıldı. Öte yandan önceki gün İzmit, Gebze, Dilovası ve Çayırova ilçelerindeki operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 9’u adliyeye sevkedildi ve tamamı serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR VE BATMAN: Diyarbakır il ve ilçeleri ile Batman kent merkezinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 64 kişi gözaltına alındı.

MARDİN: YDG/H’ya yönelik operasyonlarda aralarında kapatılan HADEP’in eski Nusaybin İlçe Başkanı Hasan Bozkurt’un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Kızıltepe ve Midyat’ta 6 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

SİİRT: YDG/H üyesi olduğu iddia edilen biri kadın 4 kişi gözaltında.

VAN: 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

ELAZIĞ: Elazığ’da da eylem hazırlığı yaptıkları değerlendirilen, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla 3 kişi ve IŞİD ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

 

Canlı bomba da gözaltına alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD’e yönelik Konya, Ankara ve Manisa’da, daha önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 300 polisin katıldığı operasyonda terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 1’i kadın 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan F.K.’nin, IŞİD’in Türkiye’deki canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğu öne sürüldü. Öte yandan İstanbul’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ‘Ebu Hanzala’ kod adını kullanan Halis Bayancuk’un sık sık Konya’ya sık sık gelip, dini sohbetler yaparak örgüte militan kazandırdığı iddia edildi. Hanzala’nın en son Ramazan ayında Konya’ya geldiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler