Zenginin meyvesi fakire sorulur mu?

Kamu Denetçiliği Kurumu’na ilginç başvurular: Bayrak yaslı dalgalanıyor.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 09:45
Abone Ol google-news

Avokadonun tanesi 10 TL’den satılıyor

Antalyalı bir yurttaş, valilik önündeki bayrağın “yas varmış” gibi yarıda durduğunu dile getirerek Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Her yıl katlanarak artan başvurulara çözüm arayan KDK, 2019 yılı çalışmaları kapsamında kuruma yapılan ilginç başvurulara çözüm arandığını duyurdu.

Temmuz ayında yapılan 2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) genel yetenek-genel kültür testinde sorulan bir soru da KDK’ye başvuru olarak döndü. Şikâyetçi başvurusunda, sınavda yer alan, Amerikan armudu olarak bilinen avokado ile ilgili sorunun “vicdansız ve merhametsiz” olarak hazırlandığını iddia etti. Soruyu hazırlayanların yargılanması gerektiğini ifade eden şikâyetçi, sınavda belli bir zümrenin bileceği soruların sorulmasının ve zenginin yediği meyvenin fakire sorulmasının yanlış olduğunu savunarak, ülke genelinde anket yapılmasını, sonuca bağlı olarak da sınavı hazırlayanların yargılanmasını talep etti.

Antalyalı bir yurttaş, valilik önündeki bayrağın “yas varmış” gibi yarıda durduğunu dile getirerek KDK’ye başvurdu. Başvuruda, bayrak direği üzerindeki paratoner nedeniyle direğin ve bayrağın duruşunun yanlış olduğu, bunu daha önce ilgili mercilere ilettiğini, ancak sonuç alamadığını ifade etti. KDK’nin Antalya Valiliği ile yaptığı yazışmalar sonucunda bayrak direğinin üzerinde bulunan paratonerin yeniden yapıldığı ve artık bayrağın gerektiği gibi dalgalandığı tespit edildi.

Wikipedia sorusu

Bir başka şikâyet de iki yıldır erişim yasağı uygulanan “Wikipedia” sitesi için oldu. Başvuruda yasağın nedeninin belli olmadığını ifade ederek KDK’den bu engelleme sebebinin hukuki olup olmadığının araştırılmasını ve erişim engelinin kaldırılmasını talep etti. KDK’nin de başvurusu üzerine inceleme yaptığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’yla (BTK) yapılan görüşme sonucu sitede kamu düzenini ve milli güvenliği bozmayı hedefleyen nitelikte içeriklerin yayımladığı belirtildi. BTK’nin site yönetimini uyarmasına rağmen içeriklerin kaldırılmaması sebebiyle de mahkeme kararıyla siteye erişimin engellendiği ve sitenin açılması için talep edilen konularda adım atılmasının beklendiği aktarıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler