Zuhal Olcay hapse girecek mi?

Yargıtay 16. Ağır Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'ın bir konser sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadı. Peki bundan sonra, nasıl bir süreç işleyecek? Olcay cezaevine girecek mi?

Yayınlanma: 20.07.2019 - 11:11
Abone Ol google-news

Avukat Rezan Epözdemir süreci değerlendirdi, "Gir çık yapacak cezaevine girmeme şansı yok. Normal koşullarda sabah teslim olur akşama doğru cezaevinde infaz ekibi işlemleri tamamlar tahliye olur ve şartla salıverme uygulanır. Denetimli serbetlik tedbiri uygulanır. Ancak bu bazı cezaevlerinde iki gün bazı cezaevlerinde bu durum üç günü bulabiliyor..."

Cezaevine teslim olduktan sonra infaz işlemleri başlayacak

Epözdemir süreç hakkında şunları söyledi: "Teslim olunduktan sonra yazışmalarınız cezaevi ile İnfaz Savcılığı arasında sürüyor. Sonra İnfaz Hakimliği'ne siz ya da avukatınız tarafından başvuruda bulunuluyor. İyi halli olduğunuza dair rapor ulaştıktan sonra denetimli serbestlik kararıyla serbest kalıyorsunuz."  Kararın tebliğ edilmesinin ardından Olcay'ın 10 içinde teslim olması gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler