Cumhuriyet Haber Portalı

17 Eylül 2008 Çarşamba


 Cumhuriyet’in Haber Portalı artık yayında. www.kitap. cumhuriyeti.com.tr adı altında internet üzerinden kitap satışı başlatan Cumhuriyet Gazetesi, şimdi de kendi haber portalı ile okuruna hizmet sunuyor. www.cumhuriyet.com.tr adresinden ulaşabileceğiniz haber portalı açıldığı günden itibaren ilgiyle izlenir oldu.

PortaldaTürkiye, Siyaset, Ekonomi, Dünya ve Spor gibi geleneksel bölümlerin yanı sıra, Kadın, Sağlık”, “Bilim Teknik”, “Strateji”, “Kültür-Sanat”, “Tarım”, “Çevre”, “Eğitim”, “Gezi”, “Söyleşi ve Otomobil gibi özel bölümler de yer alıyor. Cumhuriyet okurlarının görüşleri de portalda yer alıyor. Cumhuriyet okurları görüş yazılarını portaldaki Olaylar ve Görüşler bölümüne gönderebilecekler. Editoryal denetimden geçecek olan okur yazıları bu bölümde yayımlanıyor.

Haber Müdürümüz Hakan Karanın olağanüstü emekleriyle Cumhuriyet Haber Portalı 8 Eylülde yayına başladı. 9 Eylül itibarıyla Google Analytics verilerini almaya başladık. Sizlerle bu verileri paylaşacağız.

Google Analyticse göre Cumhuriyet Portalını salı günü, yani açıldıktan bir gün sonra ziyaret edenlerin sayısı 49 bin 719.

Bir günde 216 bin 800 sayfa görüntülenmiş.

Cumhuriyet Portalına 87 ülkeden girilmiş.

Türkiyeden bağlananların sayısı 44 bin. İkinci sırada 1744 kişiyle Almanya yer alıyor. Amerikadan 982, İngiltereden 352 kişi, Hollandadan 348, Fransadan 295, İsviçreden 214, Rusyadan 180, Avustralyadan 154 kişi bağlanmış.

Hong Kongdan 4, Bosna Hersekten 4, Trinidad ve Tobago ile Ummandan 5, Iraktan 3, Yeni Zelandadan 3, Peru, Senegal, Endonazyadan 1er kişi Cumhuriyet Portalındaki haberleri okumuşlar.

Google analizinde, ülke dağılımının yanı sıra kent dağılımı da yer alıyor. Cumhuriyetin portalını, salı günü dünya genelinde 1.225 kentte yaşayan insanlar ziyaret etmişler.

İstanbul 14 bin 690 ziyaretçiyle doğal olarak birinci sırada. Ankaradan 10 bin, İzmirden 5 bin 279 okur bağlanmış. Ardından sırasıyla Adana, Bursa, Antalya, Muğla ve İzmit geliyor.

Yabancı kentler arasında ilk sırada Berlin ve Londra yer alıyor. Berlin ve Londradan 182 kişi portala girmiş. Kent listesi ülkelere göre ayrılmamış. Tek bir liste var. Listede Berlin 27. sırada, Londra 28. sırada. 29. sırada ise 180 kişiyle Çorlu yer alıyor.

Gelen ziyaretçilerin yüzde 84.27si İnternet Explorer kullanıyor. Yüzde 12.49u Firefox.

Ziyaretçilerin yüzde 75.55i DSLden internete bağlanıyor.

Diğer yandan internet üzerinde ilk kez gazete gibi yayımlanan Cumhuriyet, bu hizmetini de eskisi gibi sürdürüyor. Gazetemizi internette gazete gibi okumak istiyorsanız, gerekli abonelik işlemlerini yaptırıp bu şansa sahip olabiliyorsunuz.

 

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İnternet Manifestosu 30 Eylül 2009
Ah Keşke, Keşke... 4 Şubat 2009

Günün Köşe Yazıları