Olaylar Ve Görüşler

Baktıkça yüzünüz acıyor!

06 Ağustos 2018 Pazartesi

Gerçekten merak ediyorum: Daha ne istiyorsunuz? Cevabı biliyorum! Yok olalım istiyorsunuz. Bütün hırslarınızın ve kifayetsizliklerinizin aynasıyız!

Gerçek ne biliyor musunuz? Aynayız biz! Yüzünüz acıyor bize baktıkça! Hırsınız artıyor. Bu ülkenin özgür olma ihtimalinden ödünüz kopuyor. Korkuyla sınamak istiyorsunuz herkesi... Yetmiyor; çoluğuyla, çocuğuyla hatta! Hâlâ korkmayanlar hırsınızı daha da büyütüyor! Savaşla olmuyor, bu işin sonu yok diyoruz yıllardır. Ama yıllardır aynı hataları yapanlar başkalarıymış gibi, yıllardır bu hatalarla binlerce genç hayatını kaybetmemiş gibi aynı çıkmaz yola sapıp yine bize hırslanıyorsunuz!
Her yerde çocuklar ölüyor. Zırhlı araç eziyor, ölüyor. Yola konan bomba patlıyor ölüyor. Sokakta oynarken eline aldığı cisim patlıyor, ölüyor. Ölüyor, ölüyor, ölüyor... Diyoruz ki buna bin kere de terör terör terör deseniz çözülmüyor. Bütün ülke bunun acısını her açıdan yaşıyor. Yine hırslanıyor “Kınıyo musun kınamıyo musun” nakaratına başlıyorsunuz! Sonra nice canlar gidiyor!
“Kınıyoruz, kabul etmiyoruz, şiddet istemiyoruz” diyoruz... Bu sefer de eski Türk filmi repliklerine geçip “yalan söylüyorsunuz yalaaan” diye bağırıyorsunuz! Sorun çözememek sizlere mahsus olsa da, kınamak da sadece sizlere mahsus! Bize karşı ise her durumda hırslanmak serbest, atış serbest, nasılsa epeyce tutan ve yutan var!

Milli direniş nerdee!
Yolsuzlukların bini bir para olmuşken, ortaya saçılanları hâlâ toplayamayıp “al papazı ver papazı” gibi düzeysiz sözler ve gizli pazarlıklar yürütürken “dostlarını” kızdırmış ve ekonomiyi hepten batağa sürüklerken yine hırslanıyorsunuz!
Kime? Sebep olanlar, müsebbipleri dışındaki herkese... Yastık üstü her türlü ihtişamı büyütüp beslerken, olmayanlardan yastık altındakileri isteyip, bir de alamayınca yine hırslanıyorsunuz! “Milli direniş nerdeeee!”

Daha ne istiyorsunuz
Ha bu arada her türlü Amerika şu bu işbirliği memlekette yıllardır gırla giderken, antiemperyalist ve devrimci olanlar bizlerken de hırslanıyorsunuz! Hırsla, üsleri veren, milyar dolarlarca dış borç yapan siz değil de, sanki antiemperyalist olan sizmişsiniz gibi yine bize çıkışıyorsunuz: “Ülke ne halde hainleeer!” Gerçekten merak ediyorum: Daha ne istiyorsunuz!
Mevkidaşına omuz atıp sırıtan “ergen” bakanlar sizde! Hukuk dışına çıkılabilir diyen vekiller sizde! Asla tutuklanmayan mafyatikler sizde! Görgüsüzlüğün Nirvana’sına ulaşmış inşaat şirketi sahipleri sizde! Biatın zirvesinde yargı sistemi sizde!
Sözünüze söz katan, o da yetmeyip olmayanı bile yazan basın sizde! Her türlüsü çeşit çe- şit mevcut.
Siz kim misiniz? Bazen İttihat Terakki, bazen Yassıada, bazen 12 Eylül, bazen...
Gerçekten merak ediyorum: Daha ne istiyorsunuz? Cevabı biliyorum! Yok olalım istiyorsunuz. Bütün hırslarınızın ve kifayetsizliklerinizin aynasıyız! Savaşların, soykırımların, istismarların, yolsuzlukların, kabalıkların aynasıyla yüzleşmek zordur. Yılların geleneğiyle hep aynı usulü sürdürdüğünüz ve buna hep ayna olduğumuz için yok olalım istiyorsunuz! Baktıkça yüzünüz acıyor!  

FİLİZ KERESTECİOĞLU
HDP Milletvekili



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları