Gülengül Altınsay

Felaketten dönüş

20 Ağustos 2018 Pazartesi

25 günde 6. maç... Bir yanda Avrupa kupası ön elemeleri, diğer yanda 2. haftasına giren Süper Lig karşılaşmaları... Ve şimdi Beşiktaş’ın karşısında 17 yıl sonra Süper Lig’e dönmenin heyecanı içindeki Erzurum var. Şenol Hoca; bu deplasmanda orta alanı ayağı top yapanlardan değil, savunmacılardan kurmuş. Medel, Necip ve önlerinde yalnız başına Oğuzhan... Belli ki hücumu kanatlardan yapmayı düşünmüş. Quaresma’nın vazgeçilmezliği biraz da bu seçimin nedeni... Bu yüzden Tolgay kenarda. Oysa ki kanatlardan hücum için de set oyunu ve akışkan paslaşmalar gerekli. Hatta etkin savunma için de... Bunun örneğini Akhisar maçının ilk yarısında görmüştük.
Ancak Erzurum karşısında ne savunmadan ne de orta alandan oyun kuramazken rakip, kaptığı toplarla çok etkili oluyor. Ve art arda kazandığı kornerlerin sonunda Scuk’la golü de buluyor. Sonrasında gelen pozisyonlarda Beşiktaş kalesini melekler koruyor.
Acilen topu kazanıp pas oyununa dönmek gerek ama Şenol Hoca, zaten yanlış yerde oynattığı ve atıl hale getirdiği Oğuzhan’ı çıkarıyor oyundan... Yerine de sezona çok formsuz başlayan Caner’i alıyor. Anlaşılan umudunu uzun toplara bağlıyor. Orta alandan düzgün ve hızlı çıkamayınca başka yapacak bir şey yok. 2. yarıya bu kez seri kornerlerle başlayan Beşiktaş oluyor. Ve duran toptan Siyah- Beyazlılar, Gökhan’la beraberliği buluyor. Nihayet sezona formda başlayan Lens oyuna giriyor ama Necip’in yerine!.. Böylece Adriano ortaya geçiyor; Caner sol beke ve Lens, sol açığa... İleride Babel ve Negredo çift santrfor... Bitişe 14 dakika kala Medel’in pasıyla Q7 pozisyona giriyor; ilk kez topu şişireceğine, Negredo’nun koşu yoluna pas veriyor. Ve Negredo’yla Kartal, skoru mucizevi bir şekilde 1-2’ye getiriyor. Bu gol, Beşiktaş’ın ancak hızlı pas oyunuyla başarılı olacağı gerçeğini de bir kez daha kanıtlıyor. Lens’in kazandırdığı, Q7’nin gole dönüştürdüğü penaltıysa skoru belirliyor. Sonuçta Beşiktaş, felaketten dönüyor. Ama sorunlar sürüyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları