Bağış Erten

Bu sezon o sezon değil

02 Eylül 2018 Pazar

Fenerbahçe üç senedir Kadıköy’de üç gol yiyor Kayserispor’dan. Sorunlar aşağı yukarı aynı. Tutmak için mi, atmak için mi oynadığını bilmeyen bir takım var sahada. Ne tam anlamıyla baskı kurabiliyor, ne de kontralara karşı kapanabiliyor. Cocu’nun oynamak istediği oyun değil bu. Bunu biliyoruz. Ama sahadaki personel bundan başkasını öğrenmemiş ya da verebilirmiş gibi durmuyor henüz. Kadronun yarısı tadil edilmiş durumda, doğru. Oyun daha oturmadı, evet. Ama daha fazlasını bekleyen bir taraftar var statta. Bir yere kadar da haklılar. Bir şeyler görmek istiyorlar. Hiç değilse bir gidiş yolu... Ama bir yerden sonrası da can sıkıyor. Mağlup duruma düşünce susakalmak nedir? Sürekli bir homurtu neden var? Kime bu birikmişlik?
Kilit nokta şu: Bu takım daha çok yeni. Teknik adam daha personeli bile tamamlayamadı ve yeni bir başkan var. Bu sezon tahammül sezonu biraz da. Yeniden yapılanma, azıcık zaman verme, baskının altını kısma. Süreç, finansal zorluklar, alışma dönemi... Gerçeklerle yüzleşmeli Fenerbahçeli. Bu sezon o sezon değil. Bu sezon geçiş sezonu.
Transferler pek ışık vermiyor olabilir. Yeni transferler vasat görünüyor olabilir. Oyun düzeni anlaşılamıyor olabilir. Ya zaman vereceksiniz. Ya da dertli zincir yapıp bekleyeceksiniz. Karar sizin Sarı- Lacivertliler!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları