Aykut Küçükkaya

Brunson adaleti...

15 Ekim 2018 Pazartesi

FETÖ’nün kullandığı yöntemdi. Fethullahçı yargı, davalarda gizli tanıklarla kumpası kuruyor; yarattığı bu terörle insanların hayatını karartıyordu. Geçen haftaya, gizli tanıkların ifadelerini değiştirince serbest kalmasına kesin gözüyle bakılan Brunson davasının sonucu damga vurdu. Gizli tanıklarla; Trump-Erdoğan atışmasıyla Brunson vakası hiç kuşku yok Türk yargısının tarihi yazıldığında “siyasetin gölgelediği” davalar arasında yerini alacak. Cumhuriyet bu davanın sonucunu “ABD istedi, aldı” manşetiyle kamuoyuna duyurdu. Oval Ofis’te anlatılan pazarlığı, hukukçuların “Türkiye kaybetti” yorumlarını sayfalarına yansıttı.

Her güne özel sayfalar...
İki haftadan bu yana cumartesi günleri Bilim ve Teknoloji sayfalarını okurlarımızın beğenisine sunuyoruz. Yazarlarımız Orhan Bursalı, Özlem Yüzak’ın emekleri ve Herkese Bilim Teknoloji Dergisi’nin katkılarıyla hazırlanan sayfalara okurlarımızın ilgisinden mutluyuz. Pazar Yazıları da dün okurlarımızla buluştu. Dış Haberler Müdürümüz Mine Esen’in editörlüğünde ilk yazılar büyük ilgi gördü. Okurlarımıza sürprizlerimiz hafta sonu hazırladığımız bu sayfalarla sınırlı olmayacak. Önümüzdeki haftadan itibaren hafta içi her güne özel sayfalar okurlarımızla buluşacak. Eğitim, çevre, sağlık ve yerel yönetimler sayfaları için hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Alanında uzmanlaşan, Cumhuriyet’in yetiştirdiği isimler haftanın bir günü özel sayfaları okurlarımız için hazırlayacak.


Manşetlerde özel haberlerimiz...

Muhabirlerimizin özel haberlerini gazetemizin manşetinden okurlarımıza sunduk. Ozan Çepni’nin “Yine tarikat, yine istismar” başlıklı haberi Türkiye’nin kanayan yarasına parmak basıyordu. Hakan Dirik’in “Kumpasçılara dokunulmadı” manşeti kumpas davalarını yok sayarak “FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin” samimi olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. “65 milyarlık sır” haberiyle Emre Deveci TÜSİAD Bütçe Takip Raporu’ndaki ayrıntıyı yakaladı. Hükümetin 2017 yılında “diğer giderler” adı altında gizlediği rakam 2016’ya göre tam 12 milyar lira daha artmıştı. Mustafa Çakır’ın “Saray’a çalışıyoruz” haberi her daim yurttaştan “tasarruf” isteyen hükümetin Saray için kesenin ağzını açtığını belgeliyordu. 2019 için Cumhurbaşkanlığı’na 1 milyar 50 milyon TL’lik ödenek verilmişken yeni planda bu miktarın üç kat artırılarak yaklaşık 3 milyar TL’ye çıktığı ortaya çıkıyordu. Kadıköy’de okullara gönderilen kutlama programına Cumhuriyet Bayramı’nın alınmamasını Beste Ergün’ün “29 Ekim’i sildiler” haberiyle öğrendik. AKP’nin “muhbir vatandaşları” çoğaltma planını ise Emine Kaplan’ın torba yasadaki ayrıntıyı haberleştirmesiyle duyurduk.

Güller, yazılarıyla aramızda...
Mehmet Ali Güller bugünden itibaren haftada bir gün dış politika yazılarıyla Cumhuriyet okurlarıyla buluşacak. Cumhuriyet’in “Yazarlar Sayfası” olarak bilinen bölümünde pazartesi günleri Mehmet Ali Güller de okurları selamlayacak. Güller’e, Cumhuriyet ailesine “hoş geldin” diyoruz...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları