Arif Kızılyalın

Galatasaray'da gri cuma!..

20 Ekim 2018 Cumartesi

Zaten maç öncesi tablo zifiri karanlıktı.
Uzun süreli sakatlar, ağrıları olanlar, adalesi çekenler...
Mecburen bir 11 yaptı Fatih Terim; sağlamlarla idare ederlerden bir takım çıkardı Bursaspor karşısına. Hatta maç öncesinde de “İnşallah elini kaldırıp ‘Çıkar beni hocam’ diyen olmaz” dedi gazetecilere, başına gelecekleri tahmin edermişçesine...
Demez olaydı keşke! İlk düdükten kısa bir süre sonra Feghouli, kendini yere bırakıp değişiklik istemeye niyetlenirken Serdar, “Çıkar beni hocam” diye seslendi kenara... Aynı dakikada 2 oyuncusunu birden kaybetmişti G.Saray... Serdar; Maicon’a bıraktı yerini, Feghouli de Eren’e... 5-10 dakika geçti, geçmedi bu kez Fernando topu taça attı: “Benden de buraya kadar...” ‘Futbolda şans faktörü yoktur’ deseler de bu tablonun başka açıklaması yok. Bastığı yerde ot bitmedi Sarı-Kırmızılıların... Düşünsenize; sahaya sürdüğünüz 11, daha doğru dürüst pozisyon bile bulamadan ‘ıskarta’ya çıkıyor. İlk 45 dakikada bu değişikliklerin dışında Ömer’in uzaktan şut denemesi, Sinan’ın kalecide kalan vuruşu ve Sakho’nun Muslera’yı geçip Mariano tarafından kaleye girerken uzaklaştırılan vuruşuyla noktalandı. 2. yarı Bursaspor ön plana çıktı doğal olarak... G.Saray kuramamıştı oyunu... Eren ve Ömer’in rakip kaleyi öylesine yoklamasından sonra konuk ekip genç isimleriyle yüklendi. Ozan’ın zamanlama hatasından rakibe kontrolsüz girişi penaltıya dönüşünce Bursaspor, Aytaç’la 1-0’ı buldu Telekom’da. Burada da şanssızdılar çünkü Muslera topu çıkaracak ama dönen topa yetişen birileri olmayacaktı.
1-0 sonrasında Muslera’yla bir silkiniş yaşandı sahada... Bursa’nın net pozisyonlarına ‘dur’ diyecek, ardından Belhanda’lar, Sinan’lar, Eren’ler karakter koyacaktı. Bu direniş, muhteşem bir hücum organizasyonuyla beraberliği getirdi ama belli ki güçleri o kadardı. 1-1 sonrası yüklendiler can havliyle... Galibiyeti bulamayınca da Fatih Terim’le Telekom’da ilk puanlarını yitirdiler.
İster aşırı yorgunluk deyin, ister ulusal maç arası yaramadı ya da isterseniz ‘eksik’lere bağlayın kayıp puanları ama bir gerçek var ki ‘black friday’ olacak cuma maçını ‘gri friday’ ile atlatmak da başarıdır.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024
Dünyanın sonu! 13 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları