Aykut Küçükkaya

Cumhuriyet İMECESİ

22 Ekim 2018 Pazartesi

Cumhuriyet’in ve Türk basınının simge ismi Uğur Mumcu Ağabeyimiz okurlarımıza yıllar önce şöyle seslenmişti: “Bir ekmek bir Cumhuriyet!..”
Elinizde tuttuğunuz gazete Atatürk’ün adını ve kuruluş parasını verdiği Cumhuriyet. Okurlarımız biliyor ki Cumhuriyet’in patronu, holdingi yok!.. 94 yıldır halkın ve okurlarımızın destekleri ile ayaktayız.
Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun yenilendiği 7 Eylül 2018 tarihinden bu yana Şişli’deki merkez binamız ve Ankara Büromuz gazetenin gerçek sahibi okurlarımız, Atatürk devrimlerini ilke edinmiş sivil toplum örgütleri, kadın örgütleri, dernekler ve kuruluşların temsilcileri ile dolup taştı. Bu süreçte başta CHP’li parti yöneticileri olmak üzere milletvekilleri, belediye başkanları ve il-ilçe örgüt temsilcileri gazetemize ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde öne çıkan ortak talep “Cumhuriyet okurlarına bir imece” çağrısı oldu.
Bu tarihi “Kuvayi Milliye” kampanyasıyla ilgili çağrıyı bu hafta içerisinde okurlarımızla paylaşacağız. Kampanyanın detaylarını gazetemizden, internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan kamuoyuna duyuracağız. Hiçbir güç odağına boyun eğmeyen Cumhuriyet, “demokrasi, laiklik, insan hakları ve basın özgürlüğü” alanındaki mücadelesini bu kampanyadaki dayanışmayla daha da güçlenerek sürdürecek.

29 Ekim’e özel gazete
Arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin en özel günü olan 29 Ekim için kolları sıvadı. Cumhuriyet, tıpkı diğer Atatürk kurumları gibi, sömürgeci boyunduruğundan kurtulmak için verilmiş bir ulusal halk savaşı sonrası kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve devrimlerini koruma, yaşatma ve yükseltmekle yükümlüdür. Özel haber-röportaj; yazı dizisi; yazılarımızla Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılını, Cumhuriyet Bayramı’nı taçlandıracağız. Bir ay öncesinden başladığımız hazırlıklarla okurumuzun karşısına, evlerindeki kütüphanelerinde saklayacakları bir gazeteyle çıkacağız.

Her güne özel sayfa
Bu haftadan itibaren hafta içi her güne özel sayfalar okurlarımızla buluşuyor. Eğitim editörümüz Figen Atalay’ın hazırladığı “Eğitim” sayfası bu alanda çocuklarımızın, ailelerimizin sesi olacak. Sağlık editörümüz Sibel Bahçetepe’nin hazırladığı “Sağlık” sayfası çarşamba günleri, çevre muhabirimiz Hazal Ocak’ın hazırladığı “Çevre” sayfamız cuma günleri özel dosyalarla okurun karşısına çıkacak. Salı-perşembe günleri ise “Yerel Yönetimler” sayfamız belediyelerin icraatlarına mercek tutacak. Hafta sonları ise cumartesi günü “Bilim ve Teknoloji”, pazar günü “Pazar Yazıları” okurlarımızın tiryakisi olacağı sayfalara dönüşmeye çoktan başladı bile.

Her alanda referans olmak
Bir aile havasında özel haberleriyle gündem yaratan Cumhuriyet, internet sitemizle de farkını ortaya koyacak. Cumhuriyet’in haber portalı www. cumhuriyet.com.tr gazetemizde yetişmiş Cüneyt Muharremoğlu’nun yuvaya dönüşüyle birlikte bu alanda farkını hissettirecek. Haber portalımızdaki genç arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarıyla Cumhuriyet logosu altında hem gazetemiz hem internet sitemiz habercilikteki farkını gösterecek. Cumhuriyet, her iki alanda muhabirlerimizin özel haberleri, yazarlarımızın ufuk açan yazıları ve editörlerimizin Türkiye ile dünya gündemini yansıtan bakış açılarıyla referans olan basın kuruluşlarının öncüsü olmaya devam edecek.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları