Gülengül Altınsay

Sorun başka

25 Ekim 2018 Perşembe

“Kavlanan yılana 4 kez tanık oldum. Ve kavlanma esnasında yılan çok acı çekiyor” demiş Yaşar Kemal. Yani köklü değişimlerin ancak acı çekerek gerçekleşebileceğini vurgulamış.
Şu anda futbolda kulüplerimizin hem mali hem sportif anlamda geldiği nokta ivedilikle yeniden oluşumu çağırıyor. Biz durumumuz nedeniyle yine acı çekiyoruz ama bu kavlama acısı değil. Ona bir türlü cesaret edemiyoruz. Ve sürünmeye devam ediyoruz.
Tedavi sadece kulübün teknik direktörünü değiştirmekle olamaz. Bu ancak hastaya biraz zaman kazandırır; yarayı tedavi etmez belki bir yara bandı olur.
Sorun kulüp yönetimlerinde ve tabii ki transfer anlayışında. Kulüplerin yanlış transferlerle giderek borçlanmasının bir önemli sonucu da yönetimlerin elinden inisiyatifin de kaçması. Borçlanırsanız borçlandığınız kurumlara ya da kişilere kul olursunuz. Bu açık.
Beşiktaş’ın da hem transfer konusunda hem de sportif anlamda başarısız bir sezon geçirmesi ve yayılan dedikodular bir basın açıklamasını zorunlu kılmış anlaşılan.
Aslında Şenol Güneş’le devam edilmesi ya da edilmemesi, hocanın parasını almış olması ya da alamamış olması değil asıl sorun. Yani hemen bugün hocanın parası ödense dört yıllık da bir kontrat imzalansa Beşiktaş’ın sorunları çözülecek mi?
Sorun kulübün ve takımın yapılanmasında. Sürekli transfer yaparak takımın istikrarının bozulmasında. Takımın yaşlı oyuncularla doldurulmasında.
Sonuçta şampiyon olan takımdan geriye bir şey kalmamasında.
Çözümse, feda yılında olduğu gibi yetenekli gençlerle yeniden yapılanmada. Ve bunda ısrar etmekte…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Süper kriz 11 Nisan 2024
Semih vakası 28 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları