Olaylar Ve Görüşler

Cumhuriyet için imece çağrısı

28 Ekim 2018 Pazar

Bu ülkenin aydınlık insanları biliyor ki: Elinizde tuttuğunuz Cumhuriyet gazetesinin bir patronu yok. Hiç kimseden, hiçbir kurumdan emir almaz. Cumhuriyet’in tek yol göstericisi Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık temelini oluşturan aydınlanma ilkeleridir.
Gazetemiz Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve devrimlerini koruma, yaşatma ve yükseltmekle yükümlüdür. Bu sorumluluğu sürdürmek için, bağımsızlık için yurttaşlarımızı tıpkı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bir toplu imeceye, halkın öz gücüne yaslanan yeniden bir Kuvayı Milliye hareketine çağırıyor. Bu içten, açık yürekli çağrımızdır.

Okurların çağrısı
Bu kampanya; CUMOK’un (Cumhuriyet Okurları), Atatürk devrimlerine inanmış Atatürkçü Düşünce Derneği, kadın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin çağrısıdır. Bu tüm halkımıza “son kale”nin korunması için önemli, içten ve açık yürekli bir çağrıdır.

Bu çağrıya Atatürkçü sivil toplum örgütleri, kuruluşlar destek vereceklerini Cumhuriyet Vakfı’na bildirmişlerdir.
Vakıf senedimize göre, CUMOK’ların çağrısıyla başlayan kampanyayla bağış almaya vakfımız yetkilidir. Bağışlarınızı “26 Ekim-26 Kasım 2018” tarihleri arasında bir ay süresince gazetemizden ve internet sitemizden duyurulan hesap numaralarına yatırabilirsiniz.
* TL Iba n numarası: TR67 0006 4000 0011 3980 0074 52
* USD Iba n numarası: TR69 0006 4000 0021 3980 0112 91
* Euro Iba n numarası: TR28 0006 4000 0021 3980 0118 35
* Bağışlarınızı Cumhuriyet Vakfı’nın web sitesi www. cumhuriyetvakfi.org.tr adresi üzerinden de yapabilirsiniz.

Kampanyaya destek yağıyor
Cumhuriyet Okurları’nın (CUMOK) başlattığı “Cumhuriyet İMECESİ” kampanyasına destek yağıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, kadın kuruluşları, sivil toplum örgütleri, çok sayıda kurum ve kuruluş, özgür basına her dönem artarak ihtiyaç duyduklarını belirterek Cumhuriyet gazetesinin kampanyasını desteklemeyi görev bildiklerini vurguladı. Destek mesajları özetle şöyle:
* İstanbul Cumhuriyet Okurları’ndan (CUMOK) Ufuk Yalçın: Ülkemiz olağanüstü şartlardan geçiyor. Cumhuriyet gazetesi yaklaşık 35 yıldır okuduğumuz, takip ettiğimiz bir gazetemiz, her şeyimiz. Ona destek olmak hepimizin boynunun borcudur. Bunun bilincindeyiz. Cumhuriyet gazetesine küsen eski küskünleri tekrar Cumhuriyet almaya davet ediyorum.
* Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ: İsmini Atatürk’ün verdiği Cumhuriyet gazetesi yeni yönetiminin başlattığı değişimi ve “İmece Çağrısı”nı yürekten destekliyorum.
* Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Prof. Dr. Süheyl Batum: Bu kampanya çok yerinde bir harekettir. Zamanı çok doğrudur. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bütün üyelerimiz ve teşkilatlarımızla bu kampanyaya tam destek vereceğiz.
* Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu: Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini destekleyen, ilk günkü heyecanla kaldığı yerden yayın hayatına devam eden; bildiğimiz, sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız, bizim Cumhuriyet’imizi bağışlarımızla destekleyelim. Cumhuriyet yeniden sesimiz sözümüz oldu, hep birlikte sesimizi milyonlara ulaştıralım.
* Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şube Başkanı Süha Akıncı: Bu kampanyaya bütün yüreğimiz ve inancımızla katılıyoruz, destekliyoruz. Onun için kendi üyelerimizi, kendi çevremizi, bu kampanyayı yürekten katılmaya ve bu gazeteye güç vermeye çağırıyoruz. Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı olarak CHP’nin tüm gençlik kollarını bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum.
* Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Ayfer Yüksel: Cumhuriyet, bizlere Atatürk’ün mirası olan gazetedir. Cumhuriyet, bir simgedir. Yaşaması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu bizim boynumuzun borcu. Kampanyaya destek vereceğiz.
Devam edecek...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları