Adnan Dinçer

İki Farklı Devre

31 Ağustos 2014 Pazar

Maça değişik bir kadroyla başlayan Beşiktaş’ta Arsenal karşısındaki iyi futbolu beklemek mümkün değildi. Hatta ilk yarıda sadece girdiği tek pozisyonda -ki onu da Gökhan Töre yarattı- Cenk Tosun’un attığı gol Zafer Bayramı’nın hediyesi sayılabilir. Mersin İdman Yurdu yeni kadrosuyla ürkek başladığı oyunda lige ısınmak için mücadele veriyor. Ancak böylesine kötü bir zeminde işleri çok zor. Kalede Cenk, defansta Sivok, orta alanda Gökhan Töre ve forvette Cenk Tosun’lu Siyah - Beyazlı kadro istenilen ahengi sağlayamadı. Kötü futbolla geçen ilk yarı sonrası ikinci yarıda nem ve sıcağın getirdiği baskıya rağmen daha istekli kazanma arzusu olan iki takım, hata yapmaktan korkmadığı için oyuna bir ölçüde heyecan getirdiler. Cenk Tosun’un sürati, Gökhan Töre’nin arzulu oyunu tempoyu artırırken Mersin’de yorulana kadar Murat Ceylan, Sadiku ve forvette Nakoulma gayretliydiler. Teknik ve taktik açıdan ölçülü görülmeyen iki kadro ligin ilk maçı olması nedeniyle özellikle ikinci yarıda hata yapmaktan korkmadı ve tüm güçleriyle oyunu hızlandırmaya çalıştı.
Mersin’de Rıza Hoca’nın işi zor. Kadrosu güç koşullarda kurulduğundan zamana ihtiyacı var. Bilic, değişik 11’le sahaya çıksa da bu yıl futbolcuları diğer takımlardan daha hareketli ve tempolu görülüyor.
Demba Ba, Veli ve Oğuzhan’dan yoksun bir 11 de lig için kritik boşlukları kapatabilir. Bu takımda Oğuzhan oynamadığı zaman tek alternatifinin Kerim Frei olduğunu dün gece gördük.Savunmada Sivok ve Ersan fazla zorlanmadı. İsmail her geçen gün yeni mevkisine alışıyor. Bizi şaşırtan Motta’nın zaman zaman büyük hatalar yapması ve Olcay’daki düşüş. Atiba’nın ise enerjisini ve iyi niyetini alkışlamak gerekir.
Her şeye karşın lige 3 puanla başlamanın önemli olduğu bir 90 dakikada gülen taraf Beşiktaş olurken “Arsenal karşısındaki 180 dakikalık futbolu aradık” dersek yanlış yorumlamış olmayız.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024
Bilen yönetsin! 13 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları