Aykut Küçükkaya

Bizi ayakta tutan güç...

05 Kasım 2018 Pazartesi

Cumhuriyet’in yazıişleri toplantısını yaparken birbiri ardına siyah - beyaz fotoğraflara bakıyoruz. Tüm masada büyük bir hayranlık, içten bir özlem var. Fotoğraflara yansıyan o sıcak gülümseme bir pazar günü içimizi ısıtıyor. Onun, elinde tuttuğu Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet’i seviyoruz” yazısı, hepimizi duygulandırıyor.
Çok şey borçlu olduğumuz Berin Nadi’yi, aramızdan ayrılışının 17. yılında kurucusu olduğu Cumhuriyet Vakfı’nın “ilkeleri ışığı altında” bugün büyük bir özlemle anacağız. Cumhuriyet’i yaşatmak için İlhan Selçuk’la birlikte verdiği mücadeleyi elinizde tuttuğunuz gazeteyi çıkardığımız her gün aklımızın bir köşesinde tutacağız. O mücadele ruhu gazetemizi, bizleri dimdik ayakta tutan gücümüz olacak...

10 Kasım’a özel gazete
Bu hafta gazetemize adını veren, laik demokratik Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümü. Cumhuriyet 10 Kasım’da gazetenin gerçek sahibi okurlarının karşısına özel bir gazeteyle çıkacak. Arkadaşlarımız dizi, röportaj ve yazılarla Atatürk aydınlanmasını sayfalara aktaracak.

Sendikalar ve emek dünyası...
Bir süredir eğitim, çevre ve sağlık sayfalarımız okurlarımızla buluşuyor. Yerel yönetimler sayfamıza ilgi büyük.
Sendikalar ve emek dünyası ise Cumhuriyet’in vazgeçilmezi. Emekten yana çizgisinden taviz vermeyen gazetemiz, her hafta “Sendikalar ve Emek Dünyası”nı okurlarımızla buluşturacak. Yazıişleri Müdürümüz Olcay Büyüktaş ve Ekonomi Şefimiz Şehriban Kıraç’ın hazırlayacağı “sendikalar ve emek dünyası” sayfalarını okurlarımız gibi ben de büyük bir heyecanla bekliyorum...

Okurlarımızdan bir rica...
Yaklaşık iki hafta önce gazetemizi siz değerli okurlarımıza ulaştıran dağıtım şirketi değişti. Okurlarımızdan “gazeteye ulaşamıyoruz” mesajları sıklıkla gelmeye başladı. Dağıtım şirketi tüm çalışma ekibiyle birlikte yaşanan problemleri gidermeye, çözmeye çalışıyor. Bu süreçte okurlarımız Cumhuriyet’e ulaşamadıkları satış noktalarını gazetemiz santralından yetkili arkadaşlarımıza telefonla bildirebilirler.
(0212) 343 72 74/ 20 hat,
dahili: 495-496  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları