Yiğitlik gösteriniz!

10 Kasım 2018 Cumartesi

Uygarlık ışıtıcı halk önderi Atatürk, yurttaşlarına bir tanrısal esin bırakmadı hiç kuşkusuz.
Özgür, başı dik, kendi deyimiyle “aşk-ı istiklâl”, yani bağımsızlık aşkı ile yanan bir insancı ülkü bıraktı.
Bütün bu nitelikleri taşıyabilme yeteneğinin ardında bir gizem filan bulunmadığına ilişkin anlamlı ipuçları da bıraktı.
Örnek:
Atatürk, Samsun’a gitmek için Bandırma Vapuru’na binmeden önce Babıâli’ye uğrar. İzmir’in işgalini büyük bir aymazlıkla karşılamış olan Heyet-i Vükela (Bakanlar Kurulu) üyelerinden kimileri yanına yaklaşır ve sorarlar:
“Ne yapalım?”
Atatürk, yanıtlar:
“Yiğitlik gösteriniz!”
Bu topraklarda, yiğitliği yüreklerden söküp atabilir misiniz? Asla!

Vermişsin, bitmiş
Saray’dan duyulan sese kulak verecek olunursa, “Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin verilmeyecek”miş...
İyi de, Ege’de ayak basılacak her kayalık ve adacık Yunan işgali altında.
İzin vermiş; olmuş, bitmiş, gitmiş...

İmdat çağrısı
Yerel seçimlere doğru CHP içinden küçük notlar:
- Ekonomik sıkıntı ve siyasi baskılar yüzünden “Hazırlanın, bu kez sizde sıra” diyen kesimde gözle görülür bir artış gözleniyormuş.
- Başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere CHP’nin yerel seçimlerde aday adayı bulmakta zorlandığı bölgelerde bile başvurular hareketlenmiş.
- Örgütler, yerel seçimlerdeki olası bir başarısızlığın, Saray’ın egemenliği tümüyle ele geçirmesi anlamına geleceğinin bilinciyle işleri sıkı tutuyorlarmış.
Yurttan, soluk alabilmek için imdat çağrısı yükselmeye başlamış demek ki...

CHP Ankara adaylığı için
Cengiz Topel Yıldırım, geçen yerel seçimlerde adı Ankara için ciddi ciddi geçmesine karşın, Mansur Yavaş’ın aday yapılması üzerine parti disiplini gereği örgüt görevlerini sessizce yürütmeyi yeğlemişti.
Yıldırım’ı Ankara’da tanıyan çoktur. Ankaragücü’nü Gökçeklerin elinden kurtaran kişidir. Babası Köy Enstitülüdür, ailesi kökten CHP’lidir. Partinin kurultay delegesidir,
CHP Genel Başkan Başdanışmanıdır. Mülkiye mezunu bir sanayicidir. İş dünyasını tanır, halkın sorunlarını ve başkenti bilir. 4 yıldır Ankara’nın geleceğine dönük toplumsal, kentsel tasarımlar geliştirmiş, ciddi bir hazırlık yapmıştır.
Neden olmasın?

Reddedilen teminat
AKP iktidarının Milli Eğitim Bakanlığı, “doğruluğu, çalışkanlığı, ileri gitmeyi” öneren andımıza karşı çıkıyor.
Eğitim-İş açıkladı. Aynı bakanlık, 2009’da, aynı andı “Öğrenci andının geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza okutulmasının ayrımcılık, ırkçılık, eşitsizlikle bir ilgisinin olduğu söylenemez” diyerek savunmuş.

O değilmiş
Geçen hafta, Ziraat Mühendisleri Odası’nın saptamalarına yer vermiş, Antalya’daki Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün yerli tohumculuğun gelişmesi için çalışmalarda kullandığı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 60 dönümlük arazinin Hamidiye Vakfı’na bırakıldığına değinmiş, o vakfın “umum nur talebeleri”ne yönelik çalışmalar yaptığını yazmıştık.
Vakıflar idaresi duyurdu:
Arazinin devredildiği Hamidiye Vakfı, o Hamidiye Vakfı değilmiş. 1. Abdülhamit’in kurduğu Hamidiye Vakfı imiş...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları