Sabırlı oyun

22 Kasım 2018 Perşembe

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması, haftanın tahmini en zor maçı görüntüsünde. İki takımın da kaybetme kredisi yok... Trabzonspor’un en büyük avantajı ev sahibi olması! Ancak 3 Temmuz 2011 sürecinden bu yana Bordo-Mavililer 7 yıldır rakibini yenemiyor. Birçok maç aşırı konsantrasyon yüzünden kaybedildi. Üstelik Onur ve Burak gibi iki ciddi eksik de var. Onur’un yerine iki aday var. Biri Esteban, diğeri Uğurcan... Esteban iyi bir kaleci değil. Topu aşırtıyor, yumrukluyor ama tutamıyor. Adeta hentbol kalecisini andırıyor. Dönen toplara dikkat! Uğurcan ise deneyimsiz. Çok hata yapıyor.
Karadeniz ekibinin bir başka sıkıntılı bölgesi savunmanın merkezi. Hosseini ve Toure ikilisi hiç güven vermiyor. Özellikle yüksek toplar büyük tehlike yaratıyor. Bu eksikleri oyun bütünlüğü içinde kamufle etmek mümkün. Ancak bu anlamda da ciddi sıkıntılar var.
Trabzonspor için en umut verici olan yan, Malatya maçının ilk yarısında sergilenen futbol. Bordo-Mavililer 2-0 geriye düşmesine rağmen sezonun en iyi futbolunu oynadı. Bu futbolu genele yayabilirlerse maçta söz sahibi olabilirler. Diğer mevkilerde tam istenildiği gibi değil. Elbette Ecuban ve Rodellega, rakip savunmayı Burak kadar tehdit eden ve sonuca kolay giden oyuncular değil. Ancak Burak’ın boşluğunu bir şekilde doldururlar.
Yusuf ve Abdülkadir eski formunda değil. Geçen yıl ki özgüvenlerini kaybettiler. Çok ciddi desteğe ihtiyaçları var.
Olcay, istikrarsız. Bir bakıyorsunuz verimli, bir bakıyorsunuz verimsiz. Ancak eldeki en etkili kanat oyuncusu. Bu oyuncunun performansı da sonuç üzerinde belirleyici olacak.
Burak’la merkezden hücum etmeyi seven Bordo-Mavililerde yük kanatlara binecek. Daha zayıf rakipler karşısında Novak ve Pereira’yı ileri çıkararak kanat zaafını kapatan Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında bu kadar cesur olabilecek mi? Bu iki oyuncunun arkalarında bıraktıkları derin boşluklar, zaten sıkıntılı olan savunmanın merkezini daha da sıkıntılı duruma düşürebilir.
Bir futbol takımı için en önemli tespit, kendi gücünü bilmenin yanında rakibin gücünü bilmek ve ona göre taktik varyasyonları belirlemektir. Haddini bilmeden, maçın duygusal atmosferine kendini kaptıran takımların sonu hüsrandır. Bu anlamda bütün sorumluluk Ünal Karaman’a düşüyor. Dersini çok ama çok iyi çalışması gerekiyor. Karşısında Trabzonspor’u yenip düzlüğe çıkmak isteyen F.Bahçe var. Sabırlı olan ve oyun disiplinine sadık kalan tarafın bu maçta çok büyük avantaj elde edeceğini düşünüyorum.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzonspor vurgun yedi 22 Haziran 2020

Günün Köşe Yazıları