Arif Kızılyalın

VAR diyen var mı?

24 Kasım 2018 Cumartesi

“Vermeyince mabut ne yapsın Sultan Mahmut..” der eskiler.
Galatasaray için söylenmiş bu ata sözü.
Bir takımın işi bu kadar kötü gider. Ya sakatlığa boyun eğdiler sezon başından beri, ya cezalılara ya da dünkü gibi hakem sakarlığına..Onca eksiğe rağmen Konyaspor’un kendi kalesine attığı golle 1-0’ı buldular ancak Serdar Aziz’in hareketi sonrası hakemin garip şekilde hükmettiği tartışmalı bir penaltıya boyun eğdiler. Öncelikle söyleyelim ki bu penaltı çok konuşulacak. Çünkü Serdar’ın hareketi topa. Belki, “kontrolsüz girişe” vermiş olabilir Hüseyin Göçek penaltıyı, ki çok ağır bir karar. Ayrıca deneyimli hakemin VAR’a 4-5 dakika danıştıktan sonra ekrana gitmemesi aldığı talimatla kararında ısrar etmesi ilginç. İşin daha ilginç yanı Galatasaray Kulübü MHK’sinden PFDK’sine, Tahkimi’nden hukuk kuruluna kar her birimle mevzuluyken federasyonun bu maça ‘Cin’ lakaplı Halis Özkahya’yı  VAR hakemi olarak ataması. Artık o pozisyonda Halis Hoca ne dediyse penaltıyı işaret eden Hüseyin Göçek bakmaya gerek bile duymadı ekrana. Tribünler de yenen son 4 golün 3’ünün penaltıdan olması nedeniyle maçı bıraktı son dakikalarda federasyonla hakemlere saydırdı... 

Maça dönersek, Galatasaray klasik bir cuma faturası ödedi. Evet iyi değillerdi ama mücadeleleri 3 puanla noktalanabilirdi. Özellikle 1-0 sonrası Onyekuru’nun kaçırdığı pozisyon gol olsa farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Elbette Konya’nın tehlikeli kontratakları ve direkten dönen şutu da unutulmamalı.
Bir gerçek var ki Şampiyonlar Ligi maçları öncesi oynanan cuma karşılaşmaları yaramıyor Sarı-Kırmızılılara. Dün de cumaydı, üstelik ‘kara cuma’ydı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları