Aykut Küçükkaya

‘Kızımın geleceği için...’

03 Aralık 2018 Pazartesi

Cumhuriyet’in ve Türk basınının simge ismi Uğur Mumcu Ağabeyimiz okurlarımıza yıllar önce şöyle seslenmişti: ‘Bir ekmek bir Cumhuriyet!..
Elinizde tuttuğunuz gazete Atatürkün adını ve kuruluş parasını verdiği Cumhuriyet. Okurlarımız biliyor ki Cumhuriyet’in patronu, holdingi yok!.. 94 yıldır halkın ve okurlarımızın destekleri ile ayaktayız.
Cumhuriyet İmecesi” başlığıyla 22 Ekim 2018’de yayımlanan yazım bu satırlarla başlıyordu.
Evet... Okurlarımızın çağrısıyla başladı “Cumhuriyet İmecesi...” Büyüyerek sürüyor...
Cumhuriyet Vakfı’na aile bütçelerinin elverdiğince bağışta bulunanlar, birkaç kelimelik notlarla “paha biçilemez” mesajlar gönderiyorlar. Masamda onlardan birisi duruyor. Bir okurumuz şöyle bir not düşüyor banka kayıtlarına:
Bu bağış kızımın geleceği için...
Böylesi mesajlarla duygulanmamak elde değil. İmeceye verilen bu anlamlı destek gücümüze güç katıyor.
CUMOK’un çağrısıyla başlayan ve 14 Aralık’a kadar sürecek imecede son 10 güne girilirken kampanyanın daha da büyüyerek sonlanacağına inancımız ise tam...

Cumhuriyet’in anayasası
Cumhuriyet gazetesinin yayın ilkeleri, Cumhuriyet Vakfı’nın resmi senedinin “Başlangıç” kısmında yazılıdır.
Atatürk ilkeleri ve aydınlanma devrimlerinden asla ayrılmayan Cumhuriyet, “basın, düşünce ve ifade özgürlüğüne” içtenlikle bağlıdır.
Cumhuriyet gazetesi 95 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlkelerinden ödün vermeyecektir. Bağımsız Türkiye ideolojisini savunacaktır.
Elbette bilinmelidir ki Cumhuriyet gazetesi düşünce olarak antiemperyalist bir çizgiye sahiptir.
Cumhuriyet Vakfı’nın resmi senedinin “Başlangıç” bölümünde kaleme alındığı gibi, “Cumhuriyet, İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Bildirgesi’ni demokrasinin evrensel anayasası olarak” kabul etmektedir.
Cumhuriyet gazetesinde yazarlar bu ilkelere aykırı olmamak koşuluyla istedikleri yorumu yapmakta özgürdürler. Hakaret olmadıkça yazılara müdahale edilmez.
Cumhuriyet gazetesi aynı zamanda “halkın doğru haberi alma hakkına” saygılıdır. Bizim işimiz “en doğru haberi” vermektir...

Okurlarımızdan bir rica...
Yaklaşık bir buçuk ay önce gazetemizi siz değerli okurlarımıza ulaştıran dağıtım şirketi değişti. Okurlarımızdan “gazeteye ulaşamıyoruz” mesajları sıklıkla gelmeye başladı. Bu süreçte okurlarımız Cumhuriyet’e ulaşamadıkları satış noktalarını gazetemiz santralından yetkili arkadaşlarımıza telefonla bildirebilirler.
(0212) 343 72 74/ 20 hat dahili: 495-496  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları