Arif Kızılyalın

VAR sarmalı!

03 Aralık 2018 Pazartesi

Derbi adına her şeyin yaşandığı bir kapışmaydı; futbol hariç İtiş, kakış, horoz dövüşü, kartlar, penaltı; ne ararsanız vardı.
VAR’ da vardı elbette! Üstelik Cüneyt Çakır gibi Video Yardımcı Hakem uygulamasını sevmeyen bir hakem bile ‘ne olur ne olmaz’ diye 3 kez ekrana koşup 4 kez TFF’den onay aldı.
Total oyuna bakarsak; son yılların en kısır döngü derbisini izledik. Sıfatıyla kurtardı zevahiri! Belki de Başakşehir’in sahasında Sivasspor’a kaybetmesi düşürmüştü futbol kalitesini. Hani Başakşehir kazansa, arayı açsa iki taraf da ‘can havliyle’ yüklenirdi ama Güneş de Terim de kontrollü başlangıcı seçti. Biri forvetsiz başlamıştı oyuna, öteki 5’li hatta 6’lı orta sahayı seçmişti...
İlginç teknik adam seçkileriyle start alan maçın direksiyonu sanki Beşiktaş’ta gibiydi. Kontrollü yüklenmelerden birinde Ozan Kabak’ın ceza alanındaki tehlikeli hareketi önce çift vuruşa, sonra da Ljajic’in vuruşunda Eren’in koluyla buluşup penaltıya dönüştü. Hakem Riva’daki VAR odasıyla uzunca bir süre konuştuktan sonra beyaz noktayı gösterdi. Ljajic de başrol oynadığı fırsatı kaçırmayacak, G.Saray’ı kara yazgısıyla baş başa bırakacaktı. 1-0 sonrası G.Saray’ın toparlanışı, Beşiktaş’ın kendi yarı sahasına çekilişiyle orantılıydı.
Mevlana’nın “OImaz dediğin ne varsa hepsi oIur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın” sözü bir kez daha Sarı-Kırmızılılar adına tekerrür edecek ve G.Saray’ın skoru dengeleme düşü suya düşecekti. Ne gariptir ki G.Saray’ın bütün tehlikeli atakları penaltı tartışmalarının göbeğindeydi. İlk pozisyonda kolu açık Vida topa o kadar yakın olmasa belki Çakır beyaz noktayı gösterirdi. Yine Necip’in gözünü karartıp Onyekuru’yu yere indirdiği anda Nijeryalı kol yerine omzunu kullansa belki skor bir penaltıyla eşitlenecekti ama dedik ya kısmetleri bağlanmıştı. Tıpkı temdit frikikinin dağlara, taşlara gidişi gibi! Son düdük çaldığında favori kazanmış, G.Saray ise yine bir VAR sarmalının içinde kalmıştı. Bir hafta önce kendileri için gündeme gelmeyen ‘Video Hakem’ uygulaması derbide rakipleri için en ince şekilde işlemiş, ne gariptir skoru da bu VAR tercihleri belirlemişti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları