Solda Birlik ve CHP'ye 'Sandık' Kontrol Çağrısı!

24 Eylül 2008 Çarşamba

Deniz Feneri skandalı Avrupayı sarsarken, Sabih Kanadoğlu AKP bir dış dernekten yardım almışsa derhal kapatılır ikazını yaparken, Alman yetkililer Türk polisinin kendilerine yardım etmediğini ve zanlıların mekânlarına baskın yapma önerisine yanıt vermediklerini açıklarken, Türk savcılar ve polisler ne yaptılar, takip edebildiniz mi? Nurseli İdiz ve Sisiye baskın düzenleyip onları da Ergenekonlaştırmaya çalıştılar! Herhalde bir bildikleri vardır! Canım bu Deniz Feneri, öyle dedikleri kadar tehlikeli bir oluşum olsa, hâlâ bangır bangır televizyonlarda reklamları yayımlanır mıydı? Hâlâ Tarlabaşı Bulvarına o kocaman flamaları asıp, yardım toplamaya devam ederler miydi? Nereden bilecek bu işleri eloğlu? Zaten Avrupa standartlarında demokrasi şampiyonuolan koskoca Başbakanımız bile bu kötühaberleri veren gazeteler hakkında Almayın bunları diye tehdit fetvaları vermedi mi? Ondan daha mı iyi bilecekler?

Bunlar yaşandıkça neyi merak ediyorum, biliyor musunuz? Hani o meşhur düşünceyüklü ilaveleri dağıtan gazeteler var ya? Hani, çok özür dilerim, ahaliyi kerizyerine koyup, bize her gün demokrat AKPmasalları anlatan o ünlü liberal entellerin yazdıkları yayınlar Acaba bunların toplantı masalarında ne yaman çelişkiler yaşanıyor, hangi kavgalar yapılıyor, ya da yapılmıyor! Hangi mahcubiyetler ortaya dökülüyor Mesela Moda İskelesi içki yasağını da halkın sağlığını korumak üzere atılmış bir adımolarak görenler mi ağır basıyor? Yalnız yeni hanedanımıza mensup bir avuç işbirlikçinin katılabildiği yeni ihale şartnamelerimizin yazılı olmayan yöntemlerini; damatları, kayınpederleri, amcaları, yeğenleri, oğulları ve tüm bu içsel ilişkileri nasıl savunuyorlar acaba.. paradigma iflasından dem vurup, “AB standartlarının yılmaz savunucusu AKPden çıkış yapan yüce bilginlerimiz, profesörlerimiz, post modern mahrem yazarlarımız

Neyse, geçin o kadersiz oportünistleri! Ne de olsa, beterin beteri varOnların yerinde olup, o utancı içinden yaşayabilirdiniz, şükredin halinize, sizi deli ettikleriyle kalsınlar. Mühim olan onlar değil, karaya oturmuş gemiyi nasıl yüzdüreceğimiz Bu da bildiğiniz gibi seçimlerden geçiyor. Tüm soğukkanlılığını kaybetmiş, gözünü kan bürümüş, uluslararası basın kuruluşu IPIdan muhalefeti temsil eden gazetelere kadar, herkese ve her şeye kin kusan bir Başbakanın yarattığı bürokratik tesettürordusundan ancak böyle kurtulabiliriz.

Sol partiler 1994 yerel seçimlerinde toplamda Ankarada yüzde 36.74, İstanbulda yüzde 34.08 aldılar. Buna rağmen bu belediyeleri yüzde 27.34 ve 25.19 ile Refah Partisi kazanmıştı. Birinci konu şu: O günden bu yana iki yerel seçimde tekrarlanan bu gülünesi bölünme komedisi tekrarlanacak mı? Bu konuda CHP inatlaşmadan ve özveriyle, SHP ve DSP ile masaya oturmalı, hatta belki, kendisine ciddi sokak ve miting gücü taşıyacak İP ile bile anlaşmalı. Artık laik oylar beşe bölünmemeli. Var mı tersini kanıtlayan? Bu felaketi öngöremeyen her vatandaş ve her siyasetçinin aklını kuşlar, peynir ekmekle yiyip gitmişlerdir.

Gelelim işin püf noktasına: Aklına ve mantığına güvendiğim hiçbir insan son seçimlerin sonuçlarına inanmadı. Diyelim ki aksi bir tesadüf sonucu bilgisayar hep aynı partinin lehine hata yaptı. Bunun önüne geçmek hiç de imkânsız değil: Oy gizli verilir, açık tasnif edilir. Önümüzdeki seçimlerde yurt çapında her sandık başında cep telefonu olan iki CHP üyesi yer almalı! Her sandık için kimlerin görev alacağı, aylar önceden tespit edilmeli. CHP Genel Merkezi, bugünden tezi yok tüm il ve ilçelerde bu olayı başlatmalı, Ben bu organizasyonun altından kalkamam diyen il başkanı varsa, onu görevden almalıdır. Tüm bu sandık denetçileri, (sandık temsilcilerinden farklı) oy sayımını sonuna kadar izleyip, aldıkları rakamları acil olarak ilçe merkezlerine, onlar da il merkezlerine bildirmelidirler. Yani YSKnin açıkladığı her rakamı, her an, nokta ve virgülüne kadar CHP Genel Merkezi seçimin bittiği saniyeden itibaren denetleyebilmeli, varsa itirazlarını kanıtlayabilmelidir.

Bu, önümüzdeki seçimin olmazsa olmaz şartıdır ve CHP dışında ek olarak diğer sol partiler ve ADDliler de, şimdiden aynı göreve organize olarak soyunmalıdırlar. Bu hatırlatmanın tam zamanıdır.

[email protected] Faks: 0212 227 34 65



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları