Enver Aysever

Yeni yılın ilk takıntıları!

02 Ocak 2019 Çarşamba

Pek meraklı değilim yılbaşı kutlamalarına gerçi, aile arasında toplanmak için koyulduk yola. İstanbul trafiğinde adım adım ilerliyoruz. Derken kocaman ilanlar çıkmaya başladı karşımıza. RTE ve Binali yeniden tarih yazacaklarmış. Eyvah dedim, kalan İstanbul’da elden gidecek…
RTE’yi telefonla arayan Merkel kutlamış Binali tercihinden dolayı. RTE, “Koydum onu İstanbul’un başına” demiş. Merkel, ülkede seçim olmadığını kavramış, atamadan dolayı kutlamış! RTE, “Bu Binali iyi iş görüyor, hem Meclis Başkanı olsun, hem de İstanbul’un başı olsun” fetvası verdi. Bizim muhalefet, basının büyük kısmı, seçmenlerin anlamlı oranı hâlâ seçim olacağını sanıyor!
Binali’nin hem Meclis Başkanı, hem de İstanbul şehremini adayı olması anayasaya aykırıymış! Eee? O halde neden hâlâ Meclis’tesiniz, neden yarış var gibi kandırıyorsunuz ahaliyi? Girmeyin seçime, terk edin Meclis’i! Olmaz mı?
Konu konuyu açıyor, Meclis dediğin de nedir sanki? Kenan Sofuoğlu’nun ayaklarını milletin masasına uzatıp, danışmanlarına “emir erlerim” dediği, işlevsiz bina! Danışmanın biri sırrı açık etti: “Kenan Abi her şeyimize sahip çıkar, diğer vekiller gibi danışmanların maaşlarından pay almaz”. Aha işte, hayaldi gerçek oldu, yeni Türkiye bu! Birader bu nasıl tezgâh, soran yok! Kimin eli kimin cebinde bilen yok!
Meclis deyince, kod adı “Yeliz” var ya, hani gizliden tweet atıp ebelenen AKP vekili! Ahmet Hamdi Çamlı bir türlü Türkçe yazmayı öğrenemedi. Yine garibim kendini ifade etmek için çabaladı ama özel bir dil kullandığından kavramak mümkün olmadı. RTE, “Allah rızası için” şunu Türkçe kursuna gönderse. Radyoda “Dünden bugüne siyasal tarih” programı vardı. Menderes’in “Size odunu aday göstersem seçeceksiniz” dediğini söyledi sunucu, fesuphanallah nerden düştü aklına!
CHP’li arkadaşlardan erken saatte kutlama mesajları geldi. Yazık büyük kısmı can çekişiyor hâlâ! Meclis üyesi, başkan adayı ne arasan var aralarında. Sanıyorlar ki bize attıkları mesajlar bir halta yarayacak. Yahu kardeşim, eğer CHP adayı olacaksan kurallar belli.
Ya ülkücü, ya dinci olacaksın geçmişte, bu bir!
Eşin, kızın, annenden biri mutlaka türbanlı olacak, bu iki! (Eğer kadın adaysan kendin takarsan tadından yenmez!)
Her söze “Allah”ın adıyla başlayacaksın, cumalar için önden yer ayırtacaksın, mümkünse çocukluğunda Kuran kursuna gitmiş, bir de hatim indirmiş olacaksın, bu üç!
Bir de RTE’den randevu aldın mı, işlem tamam.
Takıntı işte. Bu mesajların tek yanlı olmasına gıcığım. Onlar bana iyi yıl dileyebiliyor ama ben yanıt veremiyorum. Geceye doğru damattan da mesaj geldi. Berat bizimle beraber kuracakmış güçlü Türkiye’yi. Ben de yanıt yazayım, Berat’ı kutlayayım istedim. Şöyle dedim: “Az uyanık değilsin Berat. Önce zamları yaptığınız, sonra da indirime gittiniz. Bu iktisadi dehayla bizi dünya lideri yaptınız. Yeni yılda da ejder meyveli smoothie’lerin içildiği sarayda ailenizle birlikte mutluluk dilerim”, lakin “gönderilemedi” dedi operatör!
Baktım evler ışıldamaya başladı, halkımız “O Ses Türkiye” ile eğlenmekte. Geceye doğru da sosyal medyadan öğrendim “Suriyeliler” Taksim’e çıkıp yeni yıla giriyor diye öfkelenmiş millet. Bir kere onlar sıradan Suriyeli değil, Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) üyesi cihatçılar. İşçiye kapalı Taksim’de kim girecekti 2019’a? Neye şaştınız anlamadım ki?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İflas 25 Mart 2021

Günün Köşe Yazıları