Olaylar Ve Görüşler

‘Hayaletler seçmen oldu’

10 Ocak 2019 Perşembe

Ne demişti dünün Hocaefendi’si, bugünün terörist başı F. Gülen? “Mezardakilerine bile oy verdirin” demişti değil mi? Şimdi AKP eski yol arkadaşının öğüdünü mü tutuyor? FETÖ ile mücadelede ortaya çıkmayan siyasi ayak, bu ayakla ortaya çıkmış olmuyor mu?

31 Mart yerel seçimlerine giderken karşımıza hayali seçmenler operasyonu çıktı. İstanbul Adalar ilçesinde yoğun hayali seçmenlerin varlığı saptandı. Hem öyle böyle değil. Seçmen sayısını bire bir artırmacasına bir sahtecilik yapılmış.
İşte somut bir örnek: Bizim binada yıllardır kayıtlı 7 seçmen vardı. Şimdi 7 seçmen daha eklenmiş, yani olmuşuz 14 seçmen. Bu yeni seçmenlerin adlarını askıya çıkan seçmen kütükleri sayesinde öğrendik. Yüksek Seçim Kurulu bu yeni seçmenlerin bizimle aynı evi paylaştıklarını söylüyor. Ama C. Ç., F. Ö.. H. İ., İ. İ., F. F., S. F. ve F. A. adlı bu kişilerle henüz tanışma şerefine kavuşamadık. Demek biz binamızda hayaletlerimizle birlikte yaşıyormuşuz da haberimiz yokmuş, ta ki onlar seçmen olmaya karar verene kadar.

Adalar’la sınırlı değil
Bu operasyon yalnızca İstanbul’un adalarıyla sınırlı sanılmasın. Nüfusu o kadar az, herkesin herkesi tanıdığı bir ilçede böyle bir sahtecilik yapacak kadar gözleri kararmışsa kalabalık nüfuslu kimsenin kimseyi tanımadığı yerlerdeki yerleştirmeleri varın siz hesaplayın. Hiç kuşku yok, öncelikle İstanbul’un tüm ilçeleri, Sonra başta İzmir ve Ankara olmak üzere AKP-MHP’nin özellikle seçim sonuçlarını tehlikede gördükleri ve de kayyum atanmış tüm başka illerde benzeri çalışmalar yapılmıştır.
Öyleyse şimdi sandıklardan da önce seçmen kayıtlarına sahip çıkmanın zamanıdır.
Büyük şehirleri hele de İstanbul’u alan Türkiye’yi alır denilmişti, değil mi? Anlaşılan AKP’yi milletten gelecek tsunami dalgasının korkusu sarmış bulunuyor. Önlemek için artık her yol mubah. Anımsayalım, 24 Haziran seçimlerinde MHP doğuda hiçbir gönül bağı bulunmayan kimi yerlerde tulum çıkmadı mı?
YSK sayesinde her seçmene bir hayalet hediye. Referandumda mühürlü, mühürsüz zarf ve oy tartışması, 24 Haziran seçimlerinde seçim öncesi telaffuz edilen tahmini(!) sandık sayısı ile sonrasında açılan sandık sayıları arasındaki izaha muhtaç ve sonuçları etkileyen farklılık. Şimdi de hayali seçmenler. Seçime böylesi bir gölge ve şaibe düştüyse, bunu YSK temizlemek zorundadır. Yoksa sorumlusu olacaktır. Kimsenin ağzı torba değil ki, büzülsün. İnsanlar bunun için mi görev süreniz uzatıldı diye sormazlar mı?
Peki, savcılar ne yapıyor, bütün bu haberler karşısında susacaklar mı? Yapılan yolsuzluk haberlerini ihbar telakki edip soruşturma başlatmayacaklar mı? Onların görevlerini yapmaktan alıkoyan ne? İşte hayaletlerin adlarını da yazdım. Bundan iyi suç duyurusu mu olur? Meslekte 50 yılı aşmış bir hukukçu olarak siz savcılar, sizleri göreve davet ediyorum.

Yol arkadaşının öğüdü
Olayın bir de politik yönü var. Anımsayın lütfen! Ne demişti dünün Hoca Efendisi, bugünün Terörist başı F. Gülen? “Mezardakilerine bile oy verdirin” demişti değil mi? Şimdi AKP eski yol arkadaşının öğüdünü mü tutuyor? FETÖ ile mücadelede ortaya çıkmayan siyasi ayak, bu ayakla ortaya çıkmış olmuyor mu? Bir de Bahçeli’nin bu söze tepkisi vardı değil mi? “Sayın Fethullah Gülen ölüleri mezardan kaldırıp oy kullandıracağına ABD’den gelerek 12 Eylül’de oy kullansın” diyen Bahçeliye şimdi sormazlar mı bu ne turşusu diye?
Hayali seçmenlerle gidilecek seçimler sonunda iki belediye başkanı seçilecektir: Birisi gerçek yani halkın belediye başkanı, öteki ise hayaletler şehrine belediye başkanı. Binali Yıldırım, hangi şehrin başkan adaylığına soyunacak; gerçek İstanbul’un mu yoksa Hayaletler İstanbulu’nun mu?

Binali Yıldırım’a çağrı
Gogol’un Ölü Canlar romanındaki Chichikov’un kendine sermaye yapmak için ölmüş kölelerin ölüm belgelerini toplaması gibi, Binali Bey de hayaletlerin oylarını mı toplamaya adaydır? Öyle ise Chichikov edebiyat tarihinde nasıl anılıyorsa, seçimler bu koşullarda yapılırsa Binali Yıldırım da politika tarihinde onun gibi anılmayı kabullenecek demektir.
Binali Bey! Daha adaylığınızı resmen açıklamadan adalardaki fayton rezilliğine son vereceğiz diye buyurmuşsunuz. Siz adaları ve onun özgünlüğü olan faytonları bırakın da şu hayalet seçmen rezilliğinin üzerinize bulaşmasına engel olun, onu ortadan kaldırmaya çalışın! Adalılar dile getirdiğiniz bu projenin adaları beton sektörünün hizmetine, rantına açmanın kapı anahtarı olduğunu çok iyi biliyorlar.  

Enis COŞKUN



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları