Arif Kızılyalın

Başakşehir’i kim destekliyor?

22 Ocak 2019 Salı

İlk insandan beri altın kuraldır; canı yanan basar yaygarayı...
Bu hafta Trabzonspor’un canı yandı, onlar da isyan etti! ‘İktidar takımı’ Başakşehir, son 2 yıldaki gibi TFF şürekâsı tarafından kollanınca Bordo-Mavili camia, olayı ‘bir şehrin emekleri çalındı’ya getirdi. Hatta Süper Lig’e ‘efendi’ duruşuyla farklı bir hava getiren Ahmet Ağaoğlu başkan bile açtı ağzını yumdu gözünü!
Öncelikle kabul edelim ki eskiden 4 büyüklere pozitif ayrımcılık yapan hakem dünyası, artık tercihini Başakşehir’den yana kullanıyor. Bunu net olarak gördük Trabzon’da. Mesela skor 0-0’ken benzer pozisyonlarda sarı kartlar hep Trabzonlulara gösterildi. Skor 1-0 Başakşehir lehineyken ev sahibi ekip adına oluşabilecek penaltı pozisyonunda hakem Umut Meler, video yardımcı hakem ekranına gitmeye tenezzül bile etmedi. 2. gol öncesi Arda’nın Abdülkadir’e faulünü görmedi; 3. golde Arda’nın Ekuban’ın formasına asılıp hamle üstünlüğünü elde etmesine ses çıkarmadı. Ayak kıran faule imza atan Clichy’yi es geçti, maç da 4-2 bitti! Görüldüğü üzere hakem Meler ve VAR odasındaki Fırat Aydınus, skora ‘direkt’ etkide bulunmuş... Peki bundan sonra ne olur? Açıkça söylemek gerekirse hiçbir şey olmaz! Trabzonspor, kaybettiği puanlarla kalır. Çünkü atı alan Üsküdar’ı değilse de Karadeniz’i geçmiş durumda!
Üstelik çok değil daha 1.5 ay önce “Bu hakemler uyarılsın, dinlendirilsin” diyen G.Saray’a karşı bayrak açıp Başakşehir menşeili, “VAR sistemine ve hakemlerimize güveniyoruz” bildirisine imza atmışsanız ne kadar bağırırsanız, bağırın isyanınıza pek aldırış eden çıkmaz! Burada üzücü olan nokta, 16 ‘köklü’ kulübün ‘yeni yetme’ Başakşehir’in aklına uyup Video Hakem Uygulaması’nı deforme eden TFF’ye koşulsuz güvenmeleri. Çünkü mevcut TFF, kabul edelim ki kim güçlüyse onun yanında durur. Ve şu sıralarda da -en azından 31 Mart seçimlerine kadar- güç Başakşehir’in elinde. O yüzden Trabzonspor yönetimi, “Bir şehrin emeği çalındı” açıklamasını yeniden bir gözden geçirsin!
Bir parantez de Başakşehir Başkanı ve İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ için açmak gerekiyor. Sayın Gümüşdağ, geçen hafta Cumhuriyet’in ısrarlı yayınları üzerine- çıktı bir açıklama yaptı, “Siyaset, Başakşehir’e sponsor değil!” diye. Bildiğim kadarıyla Başakşehir altyapı takımlarına forma reklamı veren İGDAŞ ve Halk Ekmek İBB’ye bağlı kurumlar. Kullandıkları stat, Milli Emlak’a ait bir araziye AKP’li ilçe belediyesi tarafından yaptırıldı. Yine AKP’nin 3. havaalanı dahil bütün inşaatlarında yüklenici firma pozisyonundaki Kalyon İnşaat da Başakşehir’in resmi destekçisi. Bir de Sağlık Bakanı’nın sahibi olduğu Medipol’ün isim sponsorluğu var. Ama Göksel Bey, ısrarla “Siyaset Başakşehir’e destek vermiyor” diyorsa yorumu siz değerli Cumhuriyet okurlarıyla Türk futbolunun köklü camiaları G.Saray, Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzonsporlulara bırakıyoruz! Kim bilir siyaset derken belki de CHP’yi kast etmiştir Sayın Göksel Gümüşdağ!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları