Adnan Dinçer

Hayal ve gerçek

26 Ocak 2019 Cumartesi

Beşiktaş, Burak’ın atacağı golle taraftara kendisini kabul ettireceği bir maç bekliyordu. Ligden düşmemeye oynayan genç Erzurumspor, yeni yılda sahasında ilk kez oynayan Siyah-Beyazlılar önünde en azından 1 puana sevinecekti. Ancak tuhaf bır 90 dakika izledik. Golleri kaçıran Beşiktaş, genelde kaleci Sehic’in kurtarışlarına şahit oldu. 60 dakika oyunda kalan Burak, gol atamadığı gibi etkili de değildi. Hatta zaman zaman tribünlerin protestosuna da uğradı.
77. dakikaya dek Beşiktaş’ın atacağı golü bekleyen Siyah-Beyazlı taraftarlar, 1-0 yenilgiden beraberliğe ulaşmanın mutluluğunu yaşadılar diyemeyiz. Çünkü çok tuhaf bir gol yemişlerdi. Ceza alanında topu uzaklaştırmak isteyen Necip, Dorukhan’ın ayağına çarparak kendi kalesine gol olacağını beklemiyordu. Bu gol, Erzurum’un hayal ettiği bir gol değildi. Hatta Beşiktaş’ın da düşünemeyeceği kadar aklına gelmeyen kendi kalesine attığı bir goldü. Daha sonra panikleyen Siyah-Beyazlılar, Caner’in oyuna girmesiyle hareketlendi, agresif oynamaya başladı. Bu görüntü ve istek, beraberliği getirirken Dorukhan da hem kendi kalesine gol atan hem de rakip ağları sarsan isimdi.
Hayal ve gerçeğin çatıştığı bir gece izledik. Belki de hafızalarımızda Beşiktaş açısından çok kolay gibi görünen bu maç, oyunun bitiminde unutulmayacak kadar sürpriz sayılabilir. Bu sürprize Quaresma’nın son 4 dakikada gördüğü kırmızı kartı da eklersek bunun bir ‘veda’ olup olmadığı düşüncesi de taratarların aklının bir kenarına yazılabilir.
Dün gece Vodafone Park’ta beklenen futboldan çok hayal ve gerçeğin kapıştığı bir gölge oyunu oynandı. Bu sezon Şenol Güneş ve öğrencileri, her hafta değişen 11’ler ve skorlarla önceki yılları ve başarıları hatırlatırken belirsizlikleri de yaşattı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tek çare 24 Nisan 2024
Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları