Aykut Küçükkaya

Üç eski genel başkanın buluşması...

11 Şubat 2019 Pazartesi

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak belediye başkan adaylarını dün Ankara’da tanıttı. CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin yerel yönetimlerdeki temel ilkelerini kamuoyuna açıkladı.
Kılıçdaroğlu, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş ve İzmir adayı Tunç Soyer ile yan yana oturdu. Üç aday birlikte fotoğraf verdi. Toplantı geniş katılımlıydı. Belediye başkan adaylarının yanı sıra 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce de vardı, eski bakanlar, CHP yöneticileri ve milletvekilleri de...

*

Eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın da salondaydı.
Aday tanıtım toplantısına katılan üç önemli isim, eski genel başkanlar daha sonra basına gözükmeden bir araya geldi. Öymen, Çetin ve Karayalçın’ın buluşmasında 31 Mart öncesi CHP’de yaşanan “iç tartışmalar” konuşuldu. Türk siyasetine damga vuran üç ismin buluşmasında parti içinde yaşanan tartışmalarla ilgili fikir birliği oluştu:
• Sorun yapısal...
• Bu süreçte partinin bütünlüğü için dayanışma içinde olunmalı...
• 1 Nisan tarihinden itibaren sorunların kavga etmeden ele alınması gerekiyor...

*

Üç eski genel başkanın konuşmasından satırbaşlarını kısaca böyle özetleyebiliriz. Bu görüşmenin içeriğinin, bilgi notunun CHP lideri Kılıçdaroğlu’na aktarılacağı da malum...
Öymen, Çetin ve Karayalçın’ın da 1 Nisan sonrasını işaret etmesi, ana muhalefet partisinin 31 Mart’tan sonra yine en çok tartışılacak parti olacağını gösteriyor...

1.5 yaşındaki Eylül’ü yaşatamadık
Geçen hafta yüreklerimiz yandı. İstanbul Kartal’dan gelen acı haberle sarsıldık. Yine enkaz altında kaldık, 21 kişi yaşamını yitirdi.
Kartal’da 3 katı kaçak sekiz katlı binanın enkazının altında kalan sadece 21 kişinin bedeni miydi? 1.5 yaşındaki Eylül’ü yaşatamayan, enkaz altında can verdiren bir toplumun bireyleriz biz...
Kuralsız belediyecilik, iktidarda kalma hırsı, rant paylaşımı; ne ararsan var. Para kazanma hırsı her şeyin önüne geçmiş durumda. Oy ve para için kaçak yapılara göz yumuluyor.
21 yurttaşımız ölmüş, istifa eden bir isim yok. Ne diyor TMMOB Başkanı Emin Koramaz:
“Halen ülkedeki yapı stokunun yüzde 60’ı kaçak!”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında 9 milyon 210 bin bağımsız bölüm af kapsamında ruhsatlandırılmış.
Kaçak katları affeden, imar barışıyla yasallaştıran anlayış sürdükçe biz daha çok Eylül’leri kaybederiz. Biz daha çok 1.5 yaşındaki çocuklarımızı yaşatamayız!..



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları