Aykut Küçükkaya

Martın başı bahar!

18 Şubat 2019 Pazartesi

CHP’nin yerel seçim sloganını biliyorsunuz: “Martın sonu bahar...”
Cumhuriyet emekçileri “Martın başı bahar” sloganıyla önümüzdeki aya hazırlanıyor. Pazar Dergi, mart ayıyla birlikte her hafta pazar günleri okurumuza “merhaba” diyecek. Koordinatörlüğünü Hilal Köse, editörlüğünü Deniz Ülkütekin’in üstleneceği Pazar Dergi, siyasi gündemin ağırlığından yorulan okurumuzu keyifli bir hafta sonuyla buluşturacak.
Mart ayının ilk günü yazarımız Enver Aysever yine büyük ilgi çekecek bir yazı dizisine hazırlanıyor. İçeriği okurumuza sürpriz olsun. Cumhuriyet yazarları yerel seçimler için sahaya iniyor. Mart ayında yerel seçimlerin nabzını Cumhuriyet’ten takip edeceksiniz...

*

Bir yandan mart ayına hazırlanırken yazıişleri ekibimiz her gün Türkiye’nin en iyi gazetesini okurumuza ve kamuoyuna sunmak için büyük emek harcıyor. Cumhuriyet muhabirleri özel haberleriyle geçen haftaya yine damga vurdu. İşte bir haftanın manşetleri:
11 Şubat: Pazartesi günü kanayan bir yarayı gündeme taşıdık. Küçük yaşta evliliklerin artmasına neden olan “istismarcıya evlilik affı”nın yeniden gündeme getirilmesini Zehra Özdilek’in “Sizi kim affedecek” haberiyle öğrendik. Figen Atalay’ın çocuğa istismar karşısında öğretmenlerin ne yapacağını bilmediğini ortaya koyan haberi ise acı bir çaresizlik içeriyordu.
12 Şubat: Seyhan Avşar’ın “Kutsanmış Tamince” manşetinde Erdoğan’ın AKM inşaatının temel atma töreninde ortaya çıkan ve Cumhurbaşkanı’yla aynı fotoğraf karesine giren Fettah Tamince’yle ilgili çarpıcı ifadeler yer alıyordu. Tamince, cemaat üyeliğini kabul eden ve FETÖ dosyaları bir bir kapatılan bir isim olarak biliniyor. AKFA Holding’e yönelik hazırlanan iddianamede ise “Tamince’yi Fethullah Gülen kutsadı” deniliyor.
13 Şubat: Emine Kaplan’ın “İttifak zorda” manşetiyle anketlerde gerileyen AKP ve MHP’nin adaylarından 20’sinin işbirliği için geri çekileceğini duyurduk. Aday çeken partiye daha fazla meclis üyeliği verileceğini yine aynı haberle öğrendik.
14 Şubat: Arif Kızılyalın’ın “TFF bahse girdi” manşeti büyük ilgi çekti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Erdoğan Demirören’in ortak olduğu şirketin İddaa ihalesine teklif vermesi etik tartışmayı da beraberinde getirdi.
15 Şubat: Hazal Ocak’ın “Riva’yı 12’den vurdu” manşeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakfına çekilen kıyağı belgeliyordu. Beykoz Belediyesi’nin milyonlarca lira harcadığı mesire alanı mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan’ın bulunduğu Okçular Vakfı’na verildi. Söz konusu protokol daha belediye meclisinden geçmeden vakfın tabelayı asması da haberin önemli bir ayrıntısıydı.
16 Şubat: Mustafa Çakır’ın “Para akıttılar” manşeti AKP’nin yerel seçimler öncesi kesenin ağzını iyice açtığının habercisiydi. İktidar seçim için milyarlarca liralık sosyal ve hane halkı transferi yaptı. Bütçeden ocak ayında seçim öncesi yapılan transferlerdeki artış dikkat çekiciydi. Geçen yıl ocak ayında 455.2 milyon lira olan sosyal amaçlı transferler yaklaşık üç kat artarak 1.4 milyar liraya çıktı. Bu tablo iktidarın seçim sonuçlarından endişe ettiğinin açık bir göstergesiydi.
•17 Şubat: Barış Doster, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’la son kitabı “Ergenekon’dan Çıkış” üzerine yaptığı söyleşiyle fark yarattı. Başbuğ’un, “Dağlıca saldırısının arkasında ABD yönetiminin olduğunu düşünüyorum” cümlesini Cumhuriyet manşetinden duyurdu.

*

Evet...
İşimiz yazılamayanı yazmak; halkımızın çıkarları için gerçekleri kamuoyuna duyurmak...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları