Arif Kızılyalın

Beyoğlu’nda raks

18 Şubat 2019 Pazartesi

Kasımpaşa-Galatasaray maçını izlerken, Yahya Kemal’in, ‘Endülüs’te Raks’ adlı şiiri aklıma geldi. Ne diyordu üstad?
“Gözler kamaştıran şala, meftun eden güle,
Her kalbi dolduran zile, her sineden: Ole!”
Gerçekten de G.Saray ve Kasımpaşa’nın Arap kökenli yıldızları, dün Beyoğlu’nu İber Yarımadası’ndaki Endülüs coğrafyasına çevirdiler.
Özellikle de Sofiane Feghouli. Galiba geldiği günden beri ilk kez bu kadar sonuca yönelik oynadı. Attığı 3 gol elbette önemli ama gollerin dışında sağ kenarı dantela gibi işleyişi, Yahya Kemal’in “yelpaze çevrilir gibi birden dönüşleri” dizeleriyle örtüşüyordu. Kasımpaşa defansının başını döndürdü adeta. Sadece o değil. Maça tutuk başlayıp yenik duruma düştükten sonra parlayıveren Youness Belhanda da takım arkadaşına ayak uyduracaktı Endülüs kontenjanından! Özellikle skoru eşitleyen golünün hemen sonrasında Feghouli’ye yaptığı asist maçı çeviren hamlelerdi.
Ve Trezeguet. Kasımpaşa’nın Arap kökenli yıldızı takımının yenilgisine engel olamasa da tek kişilik ordu gibi direndi. Öyle ki bir ara maç Trezeguet ile G.Saray arasında oynandı desek abartmış olmayız. Galiba kendisine niyetlenip Diagne’de karar kılan Sarı-Kırmızılılara fena bilenmişti. Bir gol, 2-3 şut derken eğer adam destekli alan savunmasıyla sıkıştırılmasa, belki Feghouli ile yarışırdı. Ama onun bu çabası oynamaya hiç niyeti olmayan Kasımpaşa’ya yetemezdi çünkü dükkânı kapamışlardı kafaca!
Evet, Galatasaray kazandı, önemli bir deplasmandan kayıpsız döndü. Bu galibiyette galiba hafta arasındaki Benfica yenilgisinin de payı vardı. Hastalanıveren Nagatomo, sakatlanıveren Fernando ve kendini yedekte bulan Ndiaye, sanırım Fatih Terim tarafından verilen, “Kimsenin yeri garanti değil” mesajıydı. Mesaj demişken Avro kralı Diagne de önümüzdeki süreçte ayar için yedeğe çekili. Geçen hafta Trabzon maçında arandığı halde kırmızı görmemişti, dün de atılmak için fırsat kolladı. Ali Palabıyık, elini rakibinin suratına indiren Senegalliyi atsa kimse ağzını açıp tek kelime edemezdi. Diagne’yi at(a)mayan Palabıyık, çift sarıdan oyun dışı kalması gereken Pavelka’yı da korudu genel af kapsamında!
Ama bir gerçek var ki gol kralı diye alınan Diagne, 1-2 maç daha böyle şut atmadan 90 dakikayı tamamlarsa yerini Mitroglou’ya kaptırır.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024
Kimin bayramı? 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları