Eruygur'un tansiyonu normale dönmedi

27 Eylül 2008 Cumartesi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra Kandıra F Tipi Cezaevi'nde 17 Eylül Çarşamba sabahı düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren, 10 gündür Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tansiyonu hâlâ normale dönmedi.
 

Önceki gün tamamen uyandırıldığı sırada yanında eşi Mukaddes Eruygur'u görünce elini tutup gözlerinden yaşlar süzülen, yaşadığı bu duygusallık sırasında tansiyonu tehlikeli bir şekilde yükselince yeniden uyutulan Şener Eruygur'un bugün yine uyardırılacağı bildirildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nazım Mutlu, Şener Eruygur'un uyandırıldığında birçok şeyi algıladığını, ancak konuşamadığını belirtti. Mutlu, "Uyutulduğunda 160, yani 16 olan tansiyonu uyandırıldığında 19-20'lere kadar çıkıyor. Biz bunu dengelemeye çalışıyoruz. Şener Eruygur'un yaşı itibarıyla tansiyonunun en fazla 15-16 olması gerekiyor. Çok inatçı bir tansiyor. Bunu dengeleyebilmek için yeniden uyandıracağız. Bu birkaç gün devam edecek" dedi.

Nazım Mutlu, Şener Eruygur'un her anının dikkatle takip edildiğini belirtmesine rağmen, her an her şeyin değişebileceğini, hayati tehlikesinin ortadan kalkmadığını da sözlerine ekledi.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları