Arif Kızılyalın

Lukac’ın gecesi derken!

25 Şubat 2019 Pazartesi

Bazen bir kaleci maçın da ligin de seyrini değiştirir; Akhisarsporlu Milan Lukac gibi” demeye başlamıştı ki futbol dünyası, Yunan golcü Kostas Mitroglou, gecenin destanını yazan isim oldu.
İlginç, ilginç olduğu kadar da adrenalin oranı yüksek bir 90 dakikaydı dün geceki maç. Oysa kimse böylesine bir direniş beklemiyor, Benfica yorgunu G.Saray’ın lig sonuncusu Akhisar’ı rahat yeneceğini düşünüyordu.
Ne var ki Florya’daki hesap Seyrantepe’ye uymadı. Akhisarspor’un kalecisi Lukac, önündeki savunma hattıyla birlikte ev sahibinin yağmur gibi hücumlarına ‘dur’ dedi. Özellikle 2. yarının ortalarında inanılmaz kurtarışlar yaptı. Normalde Mitroglou, Onyekuru, Luyindama ve Feghouli’nin gol olması gereken vuruşlarında sanki elleri büyüdü Sırp kalecinin. Direkler de gecenin yıldız adayına yardım etti.
G.Saray; soldan Nagatomo, sağdan Mariano’yla orta yağmuruna tutuyordu rakip kaleyi ama olmuyor, top bir yerlere takılıp kalıyordu. Kronometre 90+4’ü gösterirken gecenin süper kalecisi ilk ve tek hatasını yapacak ve Türk Telekom’da roller değişecekti.
Selçuk’un aşırtma pasında Donk’un araya girmesiyle top Mitroglou’nun önünde kalıverdi. Yunan golcü kafayı kaldırdı, baktı ve aşırtmayı yapıp soğumaya yüz tutan şampiyonluk ateşini uzatmalarda yaktı. Belki de futbol hayatının en kritik gollerinden biriydi. Tribünler de bu nüansı anlamış olsa gerek Kostas’ı bağrına bastı. Artık tutan değil, atandı maçın kahramanı...
Evet; Benfica maçı dönüşü yorgunluk, moral kaybı, Diagne’nin hesapta olmayan sakatlığı bahane olabilir ama Mitroglou eğer o golü skor tabelasına yazmasa, lider Başakşehir’in kazandığı haftada büyük bir kayba uğrayacaktı Sarı- Kırmızılılar.
Hakem Suat Arslanboğa’nın Rotman’a ilk, Mariano’ya 2. sarı kartı çıkartmayıp hem G.Saray’ın hem de Akhisar’ın maçı 11’er kişiyle tamamlamasına yardımcı olduğu da unutulmamalı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024
Kimin bayramı? 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları