Allah bile sizi kurtaramaz!

03 Mart 2019 Pazar

Seçim arifesinde iktidar partisi mensupları öyle bir saçmalama yarışına girdiler ki, ben “Allah kimseyi şaşırtmasın” diyorum. Şu hale bakın AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mehmet Özhaseki eline almış mikrofonu konuşuyor: “CHP kazanması halinde bunlar 20 bin kişiyi işe alacaklar. O zaman PKK ve DHKP-C gibi örgütler ‘sana destek verdik, sen de bizi gör’ diyecekler. İnsanların parklarında artık o militanlar olacak. Allah korusun evine su parası getiren tahsildarın militan olduğunu bir düşünün.”
Bu ülkede gerçek anlamda hukuk olsa savcıların Özhaseki’yi gerçek dışı bir söylemle, ülkede iç savaş korkusu yaymaktan hemen tutuklamaları gerek. AKP mensupları dünyadan bir haber olduklarından iç savaşın kendilerine dokunmayacağını sanıyorlar, benden söylemesi iç savaş en başta iktidarları götürür.
Saçmalamaları bitmiyor, Bursa Belediye Başkanı, Nilüfer Belediyesi’nin sokak adlarını kafasına takmış. Ve utanmadan Nâzım Hikmet’i, Türkan Saylan’ı, Uğur Mumcu’yu devlet düşmanı ilan ediyor. Bilmediği bir şey var, artık her sözünüze eyvallah demeyen, artık Tayyip Erdoğan’ı kurtarıcı peygamber olarak görmeyen, resmen aç bıraktığınız büyük bir kalabalık var. Onları hiçbir zaman hesaba katmadınız. Kendi yandaşlarınızı en olmadık mevkilere atadınız, öte yandan mağdur ettiğiniz işsiz genç yığınlar, atanmayan öğretmenler, KHK ile gelecekleri yok ettiğiniz binlerce insan var. Her şeyin bir doyum noktası vardır. Artık oradayız. Ülkenin en değerli insanlarına devlet düşmanı diyerek, bu haram saltanatınızı sürdüremeyeceksiniz! Siz de biliyorsunuz, İçişleri Bakanı Soylu, telaş ve korkuyla sağa sola saldırıyor. Korkuyor, çünkü artık insanların işsiz kalmaktan, hapse girmekten korkmadığının pekâlâ farkında. Uyduruk tanzim satışlarla, üç kuruşluk domatesin, iki kuruşluk patatesin artık hiçbir işe yaramadığını biliyor.
Dünyanın hangi ülkesinde bir Cumhurbaşkanı yüksek bir platforma çıkarak yurttaşa üç kuruşluk çay atıyor. Bu görüntü bu ülkenin bir yurttaşı olarak benim içimi acıtıyor. Ama sizin içiniz acımıyor. Bu ülkeyi hiç sevmediğiniz ortada. Siz bu ülkeyi sadece cebinizi doldurmak için sever gözüküyorsunuz.
İlk okullarda bizlere okutulan Ömer Seyfettin’in “Diyet” diye çok etkileyici bir hikâyesi vardır. Şöyle, adamın biri bir suç işler ve kadı kolunun kesilmesini emreder. Ancak zengin biri onun kol diyetini öder ve adamın kolu kesilmez. O zengin kişi her gün diyetini ödediği adama “bak ben senin diyetini ödedim bana borçlusun” diye durumunu adama hatırlatır. Sonunda bir gün adam eline bir satır alır, kolunu kesip diyet sahibinin önüne atar ve haykırır: “Yeter!” Şimdi sizlere bu hikâyeyi anımsatmak isterim, okumamışsınızdır. İnsanlar bir gün “yeter” diye haykırırlar. O gün artık her şey bir ölüm kalım meselesi olmuştur. Şimdi o günlerdeniz.!
“YETER!”
Bu arada size altı yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi anlatalım: AKP bir Ortadoğu projesidir. Bir ılımlı İslam projesidir. Ancak bu projeyi hayata geçirmek için sizleri seçenler (çünkü sadece kendi cebinizi seviyorsunuz) artık sizden usul usul uzaklaşıyor. Çünkü gördüler ki, Türkiye bir Suriye, bir Irak, bir Afganistan değil, tutmuyor, ılımlı (nasıl bir şeyse) İslam olmuyor. Şeriat da kimselerin işine gelmez. Bu nedenden çok yakında yepyeni oluşumlar söz konusu olacak ve sizlerin sonsuz sandığınız saltanatınıza son verilecek. Maya tutmadı ve Allah sizi kurtarsın!
Bu arada beslediğiniz Anadolu ve İstanbul burjuvazisine çok güvenmeyin, sermaye şak diye saf değiştirir. Kocamanlar da şimdiden yolunu yaptılar, yurtdışında evler aldılar, çiftlikler aldılar. Olanlar biraz alttakilere olacak. İşin tabiatı böyle.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları