Ankara Kulisi

25 Kasım 2013 Pazartesi

Kontrol
Dr. Adnan Yüce, AnkaraTabip Odası’nın “Hekim Postası”na, “Pediatri (çocuk hastalıkları) Polikliniği’nden” başlığıyla tanıklıklarını yazmış. İşte bir tanesi:
“-Sizin ilaçları aldık, ama bir hocaya da götürdük.
- İyi... Ne dedi?
- Okudu, üfledi.
- Ne güzel!
- Sizin ilaçları inceledi.
- Eee...
- Üç ay sonra kontrole çağırdı.”  

İstibdat
Usta Teyyüp’ün “Yedirmem” dediği MİT Müsteşarı’nın gazetecileri nasıl dinlettiğini acar gazeteci arkadaşımız İlhan Taşcı haberleştirdi. 
Başbakan “dinleyin” emri veriyor, bağımsızlığını yitirmiş yargıdaki kimi yargıçlar bu emri karara dönüştürüyor, MİT de dinliyor. 
Parmaklarla oynanan çocuk oyunundaki gibi: Biri tutuyor, öbürü pişiriyor, diğeri de yiyor. 
Tam olarak ayrımında mıyız bilemem, ama bir anlamda II. Abdülhamit istibdadı yaşadığımız kesin. 
Tıpkı o dönemdeki gibi ordu ve donanma çürütülüyor. Tıpkı o dönemdeki gibi her yer jurnal, her yer kulak. Paranoya deseniz, tepe noktasında... 
Tek bir şey eksik: Bugünkü halife sultan Yıldız’da oturmuyor.  

İniş 
Emekli vaiz ile usta Teyyüp arasındaki savaş giderek alevleniyor. “Kürdistan” çıkışının da AKP’de sıkıntı yarattığına ilişkin ciddi işaretler var. 

İktidar yandaşı medya, kavgayı “cemaat içindeki birkaç fitneci”ye bağlasada AKP’de durum şinanay. 
Ufukta, fena halde burun üstü bir çakılış görünüyor.  

Santral Alanında Taşocağı 
CHP’li Aytuğ Atıcı, nükleer santral yapılması tasarlanan Akkuyu bölgesine zar zor girmiş. Binlerce ağacın kesildiği alanda büyük iş makineleri, kamyonlar görmüş. Orada çalışan Rus mühendislere sormuş: 
- Bu inşaat ne zaman başladı? 
- 30 Mart 2013’te.
- ÇED raporu var mı? 
- Hâlâ yok. 
- Peki, nasıl oldu da başladı inşaatlar? 
- Efendim, oturduk düşündük, Rus nükleer santral firması olarak burada taşocağı işletmeye karar verdik. Baktık ki yasal bir engel yok, ÇED raporu gecikiyor, nükleer santral gecikiyor, biz taşocağı kılıfıyla çalışmalara başlayalım, dedik. 
- Ağaçlara niye kıydınız? 
- Efendim, yangın yolları yapmak için. Parasını biz verdik, orman bölge müdürlüğü kesti. 
- Madem taşocağı işletiyorsunuz, yangın yollarına ne gerek var? 
- Efendim, o bizi ilgilendirmez. Aytuğ Atıcı, TBMM kürsüsünden seslendi, dedi ki: 
“Bu hile ve yalanların arkasında hangi pazarlıkların olduğunu mutlaka açıklamalısınız. Açıklayamayacağınızı biliyorum, ama yeri, zamanı geldiğinde bu pazarlıkların ne olduğunu tek tek açıklayacağım.”  

Gazetecilikten Liderliğe 
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, Gezi eylemleri sırasında rektörlük önünde kitap okuyan öğretim üyeleri hakkında soruşturma açtırdı. 
Sedat Laçiner, eski bir gazetecidir. AKP iktidarının ilk yıllarında, Milliyet’in Başbakanlık muhabirliğini yaptı. Başbakan ile tanışıklığı oradan gelir. 
Ülker Grubu’nun desteği ile kurulan ASAM’da Ortadoğu Masası Başkanlığı yaptı. Halen, eski AKP milletvekili Tevhit Karakaya’nın sahibi olduğu Star gazetesinin yazarlarından. 
Laçiner, Gezi eylemleri sırasındaki yazılarında; TOMA’lar ve polis olmasa Başbakan’ın ofisinin dağıtılacağını, eylemcilerin terör örgütü uzantısı olduklarını, darbe hazırlığı anlamına gelen direnişin dış destekli kaos planı olduğunu iddia etti, Başbakan’a “Ben haklıyım” ruh halini devam ettirmesini salık verdi. 
Sedat Laçiner, ayrıca, Davos Ekonomik Forumu tarafından verilen “2006 Genç Küresel Lider” sanının sahibi. Aynı Davos Ekonomik Forumu, 2002’de de Recep Tayyip Erdoğan’ı “yükselen lider adayı” olarak belirlemişti. 
Özetle: Sedat Laçiner, geleceğin liderlerindendir!  

Kesmez 
Eşinin, çocuklarının, kendisinin, yakınlarının ortağı olduğu kooperatiflere yüksek rant yaratacak imar izinleri verdiğini belgelediğimiz eski Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in de istemiyle CHP’ye yeniden üye edilmiş. Sertaç Eş yazdı: Balaban, yeniden üye olur olmaz, Çankaya’dan belediye başkanlığı için başvurmuş. 
CHP’ye hayırlı, uğurlu olsun. Artık belediye başkan yardımcılığı kesmez, Şenol Balaban’ı mutlaka belediye başkanı yapsınlar. Yapsınlar ki, CHP’nin içindeki iş bilenlerin dümeni sürsün.  

Yönetmelik Ayrıcalığı 
Yeni yayımlanan yönetmeliğin adı şöyle: 
“Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.” 
Adı uzun ama işlevi kısa: Bundan böyle, milletvekillerinin sağlık katılım ve katkı payları ile otelcilik hizmetlerinden doğan farklarını TBMM ödeyecek. 
İşçiler, memurlar, emekliler; darısı başınıza...

İstanbul Pazarlığı
CHP yönetimi, istediği kadar yerel seçimlerde BDP ve HDP ile İstanbul’da işbirliği için pazarlık yapmadığını iddia etsin. 
Şu gökkubbe altında hiçbir şey gizli kalmaz: Pazarlık yapıldı, sürüyor da...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları