Ebru Kılıçoğlu

Mayın hattı

12 Mart 2019 Salı

Kuvvetli ve avantajlı olan taraf Galatasaray. Hep alışık olduğu sisteme 4-2-3-1’e dönmüş. Kadroya acilen tekrar kazanılması arzu edilen Emre Akbaba eklemiş olarak çıkıyor sahaya. Heyecanını, puan kaybına tahammülü olmadığını ve tabii ‘üstün taraf benim’ dayatmasını daha 1. dakikada hissettirmek istiyor misafirine.
Antalyaspor’un futbolu sevmesi, oyunu bozmaya değil oynamaya çalışması G.Saray lehine bu tabloyu destekliyor gibi gözüküyor ilk dakikalarda… Zira rakip sahaya istediği gibi yerleşen ve pozisyon arayan taraf onlar. ‘Müthiş bir baskı’ denemez buna ama rakibi hataya zorlayan bir kıskaç olduğu kesin. 17. dakikada Feghouli’nin etkili vuruşunda savunma gafil avlanıyor ve Doğukan’a çarpan top ağlara böyle bir pozisyonla gidiyor…
Öte yandan gole, avantajlara, üstünlüğe rağmen yanıltıcı bir tablo bu. Zira G.Saray’ın kalesinin hemen önüne dizili ve üzerine basılmasına bile gerek olmadan patlayacak bir mayınlı arazi var: G.Saray savunması. Özellikle de Marcao. Savunma oyuncularının özgüvenli olmasında hiçbir sakınca yok. Hatta tercih nedeni ancak Marcao’nun ‘ben hallederim’ deyip de halledemediği her pozisyon, Antalya’nın taktiğine ‘yağ sürüyor!’ O kadar ki maçın ilk çeyreğiyle maçın 2. golünün geldiği 65. dakikaya dek geçen sürede skorun değişmemesini sağlayan tek unsur, daha doğrusu bir mucize var: Muslera. Peş peşe öyle topları çıkartıyor ve muhtemelen onun bu çabasını gören melekler kalesini öyle bir koruyor ki 65’te Antalya lehine farka gidebilecek skoru tek başına engelliyor. Bu noktadan sonra futbolun klasik ‘atamayana atarlar’ kuralı işliyor. Antalya’nın 60’lı dakikalarda ablukaya aldığı G.Saray kalesinden dönen topla gelişen atakta Belhanda’nın akıl dolu asistini Onyekuru ağlara yolluyor. Bu aynı zamanda Antalya’nın yenilgiyi kabul ettiği hatta sineye çektiği; G.Saray’ın da biraz baskı yaparsa farka gideceğini anladığı an. 68’de Feghouli’nin asistiyle Ndiaye, 78’de de Onyekuru ve uzatma dakikalarında da Diagne’yle gelen goller bunu teyit ediyor. Mayının amacı safları korumaktır. Burası kesin ama unutmamalı ki korunan saflardan ona basıp patlayan da çok olur! Özetle farklı skor G.Saray’ı rahatlatsa da ‘mayın hattına’ acil çözüm gerekiyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Koltukta rahat 22 Nisan 2024
Kazanç ve kayıp 16 Nisan 2024
Hamur 3 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları