Arif Kızılyalın

Geri dönüşün sırrı!

18 Mart 2019 Pazartesi

26. haftaya uzak ara lider giden M.Başakşehir, Kayserispor karşısında yenilgiden son dakika penaltısıyla kurtulunca Bursaspor maçı gerçek bir final havasına bürünmüştü ilk düdük öncesi Galatasaray için.
Sarı-Kırmızılılar kazanırsa fark 6’ya inecek; kalan 8 maç, 8 finale dönüşecekti.
Galiba bu ‘önem arz eden’ durum strese soktu G.Saray’ı. Yoksa koskoca ilk 45 dakikadaki kötü oyunun başka bir açıklaması olamaz. Sağdan saymaya başlarsak Mariano’su, Marcao’su, Feghouli’si hatta Belhanda’yla Diagne’si tel tel döküldü. Topu alan Bursalı, G.Saray orta alanını 2 pasta geçti, 2 bek de rakip kanat oyuncularına ‘vale’ hizmeti verdi. Bu karamsar tablo da yüksek tempolu oynayan Bursaspor’u 2 farklı öne geçirdi. İlk golde stoperler kadar Emre Taşdemir’in de hatası vardı; ters çalım yedi Yusuf’tan. 1-0 sonrası G.Saray, “Acaba toparlanır mı?” dedik, Bursa farkı açtı. Bu kez Mariano’yla kademeye giremeyen orta alanın kusuru söz konusuydu. 2-0 sonrası, “Acaba şampiyonluk umudu Bursa’da bitiyor mu?” sesleri yükselmeye başlamıştı ki Ndiaye’nin golü, maçın henüz bitmediğini ilan etti.
İlk yarının uzatmalarındaki gol, G.Saray’ı diriltmeye yetmişti. Sadece bu gol değil, muhtemelen devre arasında Fatih Terim’in, “Kendinize gelin” uyarısı da etkisini göstermiş olsa gerek çok farklı bir 2. yarı izledik.
İlk bölümün dökülen ismi Belhanda’nın rakip ceza alanında Bursa stoperleriyle giriştiği mücadele, VAR desteğiyle penaltıya dönüşünce skor eşitlenmekle kalmadı, G.Saray’a özgüven de geldi. Artık roller değişmişti. İlk yarının berbat isimlerinden Feghouli sahne aldı 2-2 sonrası. Onyekuru’nun sürüklediği atakta fantastik bir vuruşla Bursaspor galibiyetini getiren isim oldu Cezayirli yıldız. Sonrasında G.Saray’ın farkı açma, Bursaspor’un en azından beraberliği kurtarma çabası vardı.
İki kaleci de 6. gole izin vermediler. Özellikle Muslera, ev sahibinin can havliyle yakaladığı pozisyonlarda geçen hafta giydiği ‘birinci sınıf kaleci’ formasının üzerine bir çentik daha attı.
İlk yarıdaki futbol, G.Saray için büyük bir defo. Eğer F.Bahçe, Beşiktaş ve Başakşehir finallerinde böyle oynamaya kalkarlarsa maçı Bursa’daki kadar sorunsuz çeviremeyebilirler!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları