Cüneyt Arcayürek

İlk Başarıları...

18 Ekim 2014 Cumartesi

Çözüm sürecinin planlayıcısı, savunucusu, Kürtleri yatıştırıcı ve kamuoyunu aldatıcı konuşmalarıyla ünlenen RTE+AD’nin baş yardımcısı, başbakan yardımcılığından parti sözcülüğüne gönderilen Beşir Atalay müjdeledi:
Çözüm süreci hareketlenecek!
Taraf gazetesi müjdeyi, Öcalan’a “resmi müzakereci statüsü verilecek, hakikatler komisyonu kurulacak” diye yorumladı.
AKP hükümetleri terör eylemleri karşısında acizlik içinde.
Ne PKK’yi terörist eylemlerden vazgeçirebildi ne de İmralı’yı, PKK’yi ya da parlamentodaki kadın-erkek HDP’li vekilleri dayatmalardan vazgeçirebildi.

***

Lütfen biraz belleklerde saklı duran Kürt kadrolarının aylardır AKP hükümetlerinin kafasına adeta vura vura açıkladıkları dayatmaları anımsayalım.
İmralı’nın emri, MİT’in İmralı’daki cani ile yaptığı görüşmelerde sürecin iç barışla sonuçlanması için öne sürdükleri ilk iki önemli dayatmadan biri: Müzakerelere Öcalan’ın katılmasının sağlanması ve bir de tabii bolca istismar edecekleri, yeni dayatmalarına öncülük edecek ve gerekçe yapacakları konuların ele alınmasını istedikleri hakikatler komisyonunun kurulmasıydı.
Yeni yol haritası açıklandığında şayet çözüm sürecini yorumlayanlar haklı çıkarlarsa...
...AKP hükümetleri İmralı’nın, Kandil’in ve parlamentodaki uzantılarının yıllardır durmadan yineledikleri bu dayatmaların gereklerini yerine getirerek Kürt amaçlarının ilk partisine teslimiyeti ilan etmiş olacaklar.

***

Fakat Kürt dayatmacılarının Öcalan’ı özgürlüğe kavuşturacak bu ilk hamle ile yetinecekleri sanılmasın..
Arkası yeni dayatmalarla gelecek!
İpin ucunu bir kez verdin mi işin bitiktir. Anayasa ile dayatmalarına kadar uzanır.
Bir dayatmayı bir yenisi izleyecek ve… Beşir Atalay gibi çözüm sürecinin başarılı adımlar attığına ve atacağına inananlar, Kürt dayatmalarına teslim olan sonu nereye varacağı bilinmeyen politikalar izleyecekler!
Örneğin şimdilik bir devlet içinde birlikte yaşamayı ön plana çıkaran partilisi partisizi Kürt milliyetçileri; çıkın sokağa talimatından sonra kentleri yıkıp yakan PKK eylemleri sırasında 41 kişinin ölümünün baş sorumlusu HDP’liler, hâlâ Meclis dışında ve Meclis kürsüsünde ülkeyi cehenneme çeviren eylemlerin sorumlusu olmadıklarını savunuyorlar...

***

AKP hükümetleri, dünya lideri, her konuda deha RTE ve şimdi de sürgiti AD’nin hükümetleri, HDP’yi ve eşbaşkanını “vazifeten” bir iki suçladıktan sonra, Kobani eylemlerinin sorumlusu olduklarını bir kenara koydular.
İmralı ve bu parti ile çözüm sürecini müzakereye oturuyorlar.
Demokratik Toplum Kongresi, malum cani ile çözüm süreci sırasında TC Cumhurbaşkanı ile yan yana belirleyici aynı konumda olacağını ilan etti.
Yetkililer, yalakadar yandaşlar binlerce insanın katili caninin TC Cumhurbaşkanı olan kişiyle aynı hizaya konulmasını sindirdiler.

***

Eksiklik var bu süreçte:
AKP hükümetlerinin, İmralı’nın, uzantılarının yardımına muhtaç olduklarını kanıtladıktan sonra bu doğal sonucu doğrulaması gerekiyor.
29 Ekim resepsiyonuna varsın gelemesin. Öcalan’a da davetiye gönderseler; yaksın yıksınlar, öldürsünler; teröristlerle el ele barış yolunda ilerlediğimizi ve her şeye karşın teröristleri onurlandıracak kadar hoşgörülü olduklarını kanıtlasalar bari.
Görkemli bir çınarsın Türklük... Faydasız, ağlama, ağlama!..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları