Gülengül Altınsay

Oğuzhan Girince

20 Ekim 2014 Pazartesi

Beşiktaş’ta stat sorunu tam bir yönetim beceriksizliği örneği. Dünyanın en köklü “Semt Takımı” göçebe bir takıma döndürüldü. O Beşiktaş Ankara’da Osmanlı Stadı’nda Sivasspor maçını oynarken Passolig iflas etti. “Bir maçlık Passolig” uygulamasıyla “fişleme” bir yana bırakılınca statta seyirciye yer açıldı. Ne var ki, 13 bin seyirci de bizde bulunmaz nimet gibi yüz güldürüyor. Passolig devam ederse bunu da arayacağız.
Siyah - Beyazlılarda Oğuzhan ve Sosa’nın olmaması rakip alanda etkili olma şansını azaltıyordu. Bu iki oyuncunun yokluğunda Kerim’i ortaya çeken Bilic bir deneme daha yapmıştı. Oysa ki Kerim’in en son oynayacağı yerdi orası.
Madem ki bu ilk on birle çıkıyorsunuz o zaman 4-4-1-1’e dönüp Kerim’i ileri atmak daha mantıklıydı bence. Ama o zaman, Atiba haydi neyse, hep geriye kaçan Veli, Gökhan ve Olcay’la aynı hatta nasıl oynayacaktı? Her çözüm bir sorunu beraberinde getiriyor bizim takımlarda.
Bu soru işaretlerine rağmen etkili bir presle başladı Beşiktaş. Oyunu rakip alanda sürdürmeye başladı. Kanatlardan ikili bindirmelerle orta alanın yükünü azalttı. Peki ilk yarıda neden gol atamadı Siyah - -Beyazlılar? Çünkü karşı kalenin yakınında üretken değil Beşiktaş. Bir, Atiba dışında bu beceride oyuncusu yoktu dün. İki, yavaş oyunda Demba Ba, kalabalık savunma içinde kaybolan bir oyuncu.
Atakta olduğu gibi savunmada da kendi kalesi önünde dağınık Beşiktaş. Orta alan top kaparsa ne âlâ. Yoksa her posizyon tehlike. Sivas’ın kornerden attığı gol bir savunmanın nerede durmaması gerektiğinin en iyi örneğiydi mesela.
56’da Oğuzhan’ın oyuna girmesi belki raslantı ama sihirli değnek etkisi yarattı. Çünkü Oğuzhan topu en çabuk ve en etkili yere gönderiyor. Böyle olunca Demba Ba da kalitesini gösterebiliyor. Bu ortamda Beşiktaş organize üç gol birden buldu. Sonuçta Beşiktaş Oğuzhan girdikten sonraki oyunuyla ilk kez birden fazla gol atarak liderliğini korudu. Kartal’a bir değil üç tane Oğuzhan gerek. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Semih vakası 28 Mart 2024
Yeniden nefret 22 Mart 2024
Suç getirende? 17 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları