Gülengül Altınsay

Eyvah

04 Nisan 2019 Perşembe

İki haftadır bir rahatlıktır ki sormayın. Üstümden büyük bir yük kalkmış sanki. Düşününce anladım ki iki haftadır futbola ara verildiği için bu. Futbol ortamı öyle bir bunaltmış ki bizi, yokluğu, benim gibi deli bir futbol severi bile mutlu etmiş. Oynanan futbolun yavanlığı mı dersiniz, neredeyse birbirinin kopyası yönetimlerin kulüpleri günbegün felakete sürüklemeleri mi dersiniz, medyanın işin hep reyting tarafına bakması, tartışmaların Ahmet yerine Mehmet oynamalıydı ya da VAR böyle yok şöyle düzeyini aşamaması mı dersiniz, futbol ortamı değişim açısından hiç umut vermiyor.Bu arada dürüstçe çalışan, emek veren, zorluklarla mücadele eden insanlara da çok yazık oluyor. Her şeye sonuçtan bakılması, hiç başlangıca, gidilen yola bakılmaması en büyük sorun. Onun için mevcut düzenin köklerine bakan yok. Gençlerin yetişmesi yönlendirilmesi önemli değil onlar için. Varsa yoksa transferler. Kim gelmiş, kim gitmiş. Kim transfere ne kadar para harcamış. Kimin kadrosunda şöhretli futbolcu daha fazla?
Oysa ki bu temelsiz anlayışlar hiç kalıcı olamayacağı gibi sürekli yıkılmaya, sürekli üstten yenilenmeye muhtaç. Yani sürekli pansuman, sürekli pansuman. Yaraya neşter vurma cesareti gösteren yok. Oysa ki çözüm için yüzeye değil temele bakmak lazım. Yönetenlerin ona buna değil tabanın isteklerine bakması lazım. Çünkü bir gün gelir sizin üstten üstten cilalamalarınız dökülür gerçekler apaçık çıkar ortaya. Sabrın da bir sınırı var.
Bakın geçen pazartesi günü taban nasıl bir tepki gösterdi. Artık insanlar eşit muamele istiyor. Özgürce düşündüklerini söylemek, özgürce seçimler yapmak, korkmadan yaşamak istiyor. Baskı da bir yere kadar. Sporda, futbolda da çok farklı değil talepler aslında. Çocuklar, gençler özgürce spor yapmak istiyor. Emeğe saygı istiyor.
Bu da ancak bakış açımızı değiştirerek mümkün. Pahalı, Avrupa’da tutunamamış şöhretlere milyon dolarlar verip, üstüne bir de takımı teslim ederek olmaz bu. Günlük başarılarla avunarak da olmaz. Bahar gelince toprağı kazmak, havalandırmak, genç filizlerin sürmesi için uygun düzeni sağlamak gerekir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Semih vakası 28 Mart 2024
Yeniden nefret 22 Mart 2024
Suç getirende? 17 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları