'Bana Ne Yaaa!'

03 Ekim 2008 Cuma

Bayramın ilk günü açtım Cumhuriyeti, nal gibi bir başlık:

- Bir gecede zengin olanlar!..

Haberde AKPlilerin marifetleri anlatılıyordu... Aslında hepimizin gayet iyi bildiği, izlediği yolsuzluklar bir araya toplanınca görkemli bir soygun senfonisine dönüşmüştü!.. AKPnin iki genel başkan yardımcısı, Şaban Dişli, Dengir Mir Mehmet Fırat, RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kanal 7nin sahibi Zekeriya Karaman, Deniz Feneri dolandırıcıları Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan, Firdevsi Ermiş bir kolaj fotoğrafta buluşmuşlardı... İyi de olmuştu ama eksikti, daha pek çok isim vardı o kolaja girecek... Neyse diye düşündüm, inşallah bir daha ki sefere..” Haberin üst başlığı ise içeriğini gayet iyi anlatıyordu:

- AKP, son bir yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarına imza attı...

***

Türkiye Cumhuriyetinin Adalet Bakanıda bayramın birinci günü Antalyadaydı. AKP teşkilatının bayramlaşma törenine katıldı. Alman hâkimin asrın soygunu tanımlamasıyla 3 Türke ceza yağdırıp isimlerini de vererek asıl failler Türkiyede dediği Deniz Feneri ile ilgili sorulara pek sinirlenen Adalet Bakanı aynen şunları söyledi:

- Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suiistimal yapmış. Bunun sorumlusu sizsinizdiyorlar. Bana ne ya! Bana ne! Almanyadaki bir derneğin yöneticileri, yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, bundan benim iktidarıma ne!..

Üslubu zaten geçin, hiç şaşırtıcı değil!.. Ülkenin adaletten sorumlu bakanının failleri isim isim belirtilen ve merkezinin Türkiye olduğu açıkça işaret edilen asrın yardım soygunu ile ilgili yaklaşımına bakın!.. Bana ne ya diyen bakana sorarlar;

- Pekii efendi, madem sana ne, o halde niçin Deniz Feneri soygununun daha soruşturması sürerken sen ve başbakanın, Alman Büyükelçisine hem soruşturmayla, hem de içerdeki sanıklarla ilgili sorular sordunuz?.. Madem ilgilendirmiyordu, sana neydi, size neydi?!..

Acıklı değil mi?..

***

İktidarın vücut kimyasını fena halde bozan isim Kemal Kılıçdaroğlu... Düzgün ve dürüst bir adam. Aynı zamanda bilgili ve görgülü... Elinde belge olmadan konuşmuyor. En bayağı saldırılara karşı soğukkanlılığını koruyor. Kamuoyunun bu yolsuzluklar çözülmez umutsuzluğundan sıyrılmasında öncü görevini ve sorumluluğunu hiç şikâyet etmeden yüklendi ve halkın gönlünü kazanmayı bildi.

Ülkenin iktidarı, yolsuzluğa boğazına kadar batmışken, en tepedeki isimlerin yedikleri herzeler belgeleriyle ortaya dökülürken bu cenahtan bu kişilerle ilgili tık çıkmıyor, ama bu belgeleri ortaya koyan, yolsuzlukları bir tokat gibi muhataplarının yüzüne çarpan Kılıçdaroğlunun internet sitesi sanal saldırıya uğruyor ve kilitleniyor!.. Siteye bırakılan yazı ise şöyle:

- İnandıktan sonra kâfirliğe sapıp sonra inkârcılıkta daha da ileri gidenlerin tevbeleri asla kabul edilmeyecektir. Ve işte onlar, sapıkların ta kendileridirler. Eğer yasaklandığınız büyük günahlardan kaçınırsanız, sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi şerefli bir yere sokarız...

Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, bu yazı en çok nereye, kimlerin sitesine yakışıyor?..

- Duyamıyorum, daha yüksek sesle, haykırarak, koro halinde lütfen...

e-posta: [email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları