Arzu Süzmen

Emine Ülker Tarhan ve gevşek topuzun kodları

01 Kasım 2014 Cumartesi

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, 31 Ekim Cuma günü partisinden istifasını; “Büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum” sözleriyle açıkladı. Emine Ülker Tarhan sadece politik kişiliğiyle değil, giyim stili ve alameti farikası gevşek topuzuyla o kadar çok konuşulmuştu ki, topuzun sırrını irdelemenin tam vaktidir.

Gevşek topuz, özellikle sarı gölgeli saçları olan kadınların çok rağbet ettiği bir model. Röfleli, gölgeli uzun saçlı sarışınları kimi zaman saçlarını ensenin biraz yukarısında, sağlı sollu yanlardan saçlarını serbest bırakarak topladıklarını görürüz. Bu kadını hem yumuşak, hem hafif dağınık, hem bakımlı ama biraz da salmış gösteren bir modeldir.

En güzeli de kalemle yapılanıdır. Her kadının gevşek topuzunu yaptığı bir kalemi vardır. Pek çok kadın bilir ki; bazı kalem markalarıyla daha güzel gevşek topuz yapılır. Bu iş için en iyi marka Scrikss marka kalemlerdir.

Gevşek topuz kadının çelişkili ruh haline uygundur.
Çünkü kadın gevşek topuzla, kuaför işinden kurtulur, pratiktir, güzel gösterir.
Çünkü kadın gizemli olmayı sever; gevşek topuz, önden bırakılan tutumlarla kadını perdeler.
Çünkü kadın “çok bakımlı” olduğunu hissettirmeyi sevmez; zira kuaföre, “doğalmış gibi” yapması tembih edilir.

Çünkü kadın kuaförden çıktıktan sonra saçını bozup kendi istediği hale getirmeye bayılır, gevşek topuz bu ruh haline çok iyi karşılık gelir.

Çünkü kadın yataktan kalkmış gibi saç modeli ister kuaföründen. Bir gün önce çekilmiş fön ertesi sabah şahane bir gevşek topuza dönüşür. Unutmayalım ki saç modasında “bed hair” diye bir tarz ve bunu destekleyen bakım ürünleri mevcuttur.

Neden gevşek topuz kullanıyor olabilir?

Gevşek topuz deyince akla gelen ilk isim olan eski CHP’li Emine Ülker Tarhan, YARSAV Başkanlığı’ndan bu yana kameraların, kamuoyunun karşısına hep gevşek topuzuyla geçti.
Emine Ülker Tarhan’ın neden gevşek topuzu tercih ettiğini analiz etmek gerekirse; çok güzel yüz hatları olan ama çoğunlukla gülümsemesini kamuoyundan esirgeyen bir kadın. Bunu yıllarca yapmış olduğu hakimlik mesleğine bağlamak mümkün. Aslında hakim cübbesini çıkarmış ama yüzüne eski hakimlerin ciddiyeti yerleşmiş bir kere. Gelelim gevşek topuza. Gevşek topuz bence Emine Ülker Tarhan’ın içindeki duygusal, sıcak, hatta biraz da çılgın kadını örtüyor. Bunu verdiği bir röportajda kendi tabiriyle “krema” kısmını kapatıp, “demir leblebi” kısmını öne çıkarmakla ifade ediyor.
Tarhan, gevşek topuzuyla, yoğun iş temposunda kuaförsüz ama bakımlı, bakımlı ama özensizmiş gibi, bu işlere kafayı takmıyormuş gibi. Bakımlı bir demir leblebi için mükemmel. Gizemli ve perdelerinin arkasında ama bir dönem motosiklet üzerinde bluciniyle verdiği pozlar, içindeki farklı kadının ipuçlarını veriyor. Karşısındakine her an topuzunu bir hamle ile açıp saçlarını dağıtıp savuruverecekmiş hissi veriyor. 

Belki de CHP’den istifasından sonra saçlarını savurmuş, farklı bir Emine Ülker Tarhan çıkar karşımıza, kim bilir?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları