Gülengül Altınsay

Kalanlar Ve Geçenler

03 Kasım 2014 Pazartesi

Böylesi bir derbide soğukkanlı olabilmek, futbolun doğrularını sergileyebilmek her zamankinden zordu.
Maçın golle başlamasının da etkisi vardı bunda. Skoru korumak için Fenerbahçeli oyuncuların maçı germe eylemlerine sessiz kaldı Bülent Yıldırım. Geç top çıkarmalar, sürekli itirazlar karşısında ezildi. Maçta hakem kalmadı. Ta ki Olcay’ın ikinci sarıdan atılmasına kadar. Üstelik ikinci sarı, sarı değil. Öyleyse her faule kart çıksın bundan böyle. Ayrıca yanı başında edilen küfürleri duymadı nedense. Demek ki Aziz Yıldırım’ın hafta içi demeçleri boşuna değilmiş.
Tekrar maçın başına 3. dakikaya dönersek; hafta içi yazımda da söylediğim gibi suç Necip’te değil onu orada oynatanda. Ayrıca Beşiktaş’ın sorunu sadece beklerde değil beklerin önünde oynayan oyuncular da hiç yardımcı olmuyorlar savunmaya. O kanattaki Kerim’in de hatası büyüktü. Zaten Bilic de Kerim’le Olcay’ın kanadını değiştirdi. Olcay yerini yadırgadı; sık sık faul yapmaya başladı.
1-0 geriye düşen Kara Kartal için hücum etmekten ve maçı hızlandırmaktan başka çare yoktu. Nitekim rakibi karşısında hemen baskı kurdu. Zaten Beşiktaş’ın tipik refleksiydi bu. Ne var ki örgütlü bir baskı kuramamıştı Siyah - Beyazlılar. Çünkü rakip alanda oynamak ve Demba Ba’ya top şişirmek belli ki sonuç getirmeyecekti.
Yine de henüz maçın başıydı ve Beşiktaş tempoyu arttırarak skoru lehine çevirme şansına sahipti.
Ama öyle olmadı. 43. dakikada Olcay’ın atılmasıyla Beşiktaş artık 10 kişiydi.
Ve Necip çıktı, ihtiyaçtan Atiba sağ beke geçti. Sosa girdi oyuna.
Bu arada F.Bahçe tipik deplasman takımı gibi oyunu orta alanda sıkıştırıp yavaşlatıp, kanatlardan hızlandırarak sonuca gitme taktiğini sürdürdü.
Beşiktaş son dakikalarda 4-32’ye döndü, çabaladı ama olmadı. Tersine F.Bahçe farkı arttırdı.
Hafta içi yazımda “Derbi bir sınav” demiştim. Bilic ve yönetim kadro oluşumundaki sorunları çözemediği için kırık not aldı böylece. F.Bahçe etkin futbol oynamadan istediğini aldığı için 4.5’dan 5, gösterdiği kartların ve faullerin yarısı lüzumsuz olan ve zaman geçirmelere kayıtsız kalan maçın hakemi ise futbol karşıtı yönetimi için sıfır aldı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları