Mustafa Kemal Ulusu

Fatih Hoca’ya açık mektup

24 Mayıs 2019 Cuma

Değerli kardeşim. 34 sene evvel Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığımda, bir hakem olayı ile yollarımız kesişmişti. Uzun yıllar G.Saray takımında oynamış, onun kaptanlığını yapmış ve Milli Takım’ın da formasını onurla taşımıştın. Futbol hayatını bitirdiğin son maçında, karşılaşmanın hakemine yaptığın hareketler, ilerdeki hocalığına, özetle istikbaline yüzde 100 mani olacağından, geçmişteki onurlu görevlerini dikkate alarak TFF Başkanlık inisiyatifimi kullanmıştım. Alacağın cezayı istikbaline mani olmayacak bir şekilde vermiş ama bu dönemde çok ünlü köşe yazarları tarafından çok ağır eleştirilere de muhatap olmuştum.
Yıllar sonra G.Saray ile UEFA Kupası’nı aldığında kendi kendime “Kemal doğru karar vermişsin” diyerek çok mutlu oldum hatta çorbada tuz misali biraz da gurur duydum. Yıllar geçti İtalya’ya gittin, iki önemli takımda sonra tekrar Milli Takım ve G.Saray’da hocalıklar yaptığında hakemlere karşı yine aynı ağır suç teşkil edecek hareketlerin oldu. Çok ağır cezalar da aldın hatta bu yanlış davranışların, bir ara özel hayatında da sana büyük puanlar kaybettirdi. Ancak yeşil sahalardaki büyük başarıların ile bunlara da karşı koyabildin ve hâlâ da ayaktasın. Ama Fatih kardeşim artık futbolculuğundan sonra teknik direktörlük hayatını bitirmene çok az bir zaman kaldı. Bugün bakıyorum G.Saray Başkanı, senin G.Saray Başkanlığı’na aday olabileceğini gündeme getiriyor. Ne güzel değil mi? Olabilirsin de. Şimdi artık ellerini başının arasına alarak o güzel aileni ve başkanlık ideallerini dikkate alarak, futbolculuk ve hocalık devrindeki o sert tavırlarını ve sözlerini kesin bırakma zamanı geldi diye düşünüyorum.
G.Saray, lisesinden gelen bir ağırlığı olan ve tarihi zaferlerle dolu büyük bir kulübümüzdür. Futbolculuk ve hocalık devrinde bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğun hatalar ve yanlışlar başkanlık seviyesinde bu güzide kulübümüzde asla kabul görmez. Ve de bu durum son kariyer yıllarında seni, aileni çok üzer. Görevlerdeyken arayanın, soranın hatalarını görseler söylemeyenin çok olur. Dost acı fakat her zaman doğruyu söyler.
Ben de senin dostun ve ağabey dediğin eski bir başkanınsam, Fatih kardeşim, gel sen beni dinle, inan zaralı çıkmayacaksın. Ben buna inanarak şimdiden G.Saray Başkanlığı için yolun açık olsun diyorum. Başta kulüp başkanı, yönetim, futbolcu kardeşlerimle teknik heyetini ve o muhteşem taraftarlarınızın Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarınızı candan kutluyorum. Sağlık ve başarı dileklerimle. Mustafa Kemal ağabeyin.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tarihi sınavdayız 3 Nisan 2020
Sınıfta kaldık 27 Mart 2020

Günün Köşe Yazıları