Gülengül Altınsay

Çöküş ve Diriliş

23 Kasım 2014 Pazar

Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılan bir takımın maçlar sürerken erken havlu atıp “Bizim için Türkiye Ligi önemli” noktasına gelmesi üzücü. Galatasaray’a hiç yakışmayan, hedef ve boyut küçülten bir anlayış bu. Dahası ülke futbolunun Avrupa futboluyla yarışamayacağının kabulü sanki.Madem Lig her şeyden önemli o zaman elinizdeki en iyi sonuç alıcı oyuncu olan Sneijder neden yedek kulübesinde?
Trabzonspor ise sezon başı bir yerlerden yüklü bir para bulmuş olmalı ki milyonlar harcayıp çok sayıda oyuncu aldı. Bu yüzden hala toplama takım görünümündeler. Buna sezon başından beri ikinci hocayla çalışıyor olmalarını ekleyin. Dolayısıyla Trabzon oynayacağı oyunu yerleştirememiş durumda. Yine de Bordo - Mavililer Ersun Yanal’ın dediklerine uymaya çalıştılar ama çok fazla top kaybettiler. Bu da Galatasaray’ın karşılaşmaya daha etkili ve pozisyonlu başlamasının en önemli nedeniydi. Kaleye çekilen şutlar, serbest vuruşlar hep Sarı - Kırmızılılardan geldi.
Ama sadece yirmi dakika. Sonra Trabzon “Oyunda ben de varım” dedi. İlerde topa bastı, özellikle sağ kanattan Bosingwa, Özer ve Mehmet Ekici’yle rakip alana etkili girdi. Ve hatta ilk yarının sonlarına yaklaşırken Trabzon oynadı, Galatasaray seyretti. “Gol” sesinin bir türlü gelmemesi son vuruş eksikliği kadar temponun yavaş olmasındandı.
İlk yarı, çoğu Süper Lig maçı gibi boşa geçti kısacası.
İkinci yarı Prandelli, Umut’u oyuna alıp santrforları ikiledi. Yanal da, aslında stoper olan Salih’i orta alandan yanına kulübeye aldı. İki hoca da 45 dakika sonra golü düşüneceğinin sinyalini verdi böylece. Gidişat golün ancak duran toptan geleceğini gösteriyordu. Nitekim kornerden gelen top Yekta’nın kolundan döndü; kırmızı kart ve penaltıya hakemler ‘devam’ dedi ama dikkati dağılmayan Medjani ağları gördü. Ve Prandelli golün ardından can simidi olarak Sneijder’i aldı oyuna. Ne ki Galatasaray gol bulamadığı gibi daha kolay pozisyonlar verdi rakibine. Ve Trabzon ikinci golü yine duran toptan yine savunmacı Medjani’yle buldu. Sonra da üçüncü gol geldi. Sonuçta Trabzon Ersun Yanal’la yeni bir start alırken Galatasaray iyice krizin içine yuvarlandı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları