Bana bir haller oldu!

14 Temmuz 2019 Pazar

Her işimiz yolunda, ülke bilgisayar teknolojisinde ilk sırada, bütçemiz fazla veriyor, işsizimiz yok. Herkesin çocuğu özel okullarda okuyor, yaşlıların, çocukların el üstünde tutulduğu bir ülkeyiz. Öyleyiz. Ama savunma gücümüz zayıf. Bu nedenle Rusya’dan S-400 füzeleri alıyoruz. Kim ne karışır, parayı verdikten sonra her şeyi alırız. Milyonlarca dolara mal olan bu füzeleri almazsak olmaz. Amerika mı? Zaten Amerika’yı yönetenler bize takmış durumda. Kıskanıyorlar. İran petrollerini bize yasakladılar, Akdeniz’e petrol araması için gemilerimizi saldık, “size burada yer yok, gidin” dediler oysa Yunan, İngiliz, Amerikan petrol arama gemileri Akdeniz’de cirit atıyor. Biz bir şey diyor muyuz?
Birileri şöyle demiş, “Ulusal bir felaket olan Dalaman yangınında gece-gündüz çalışabilen yangın söndürme araçları kullanılmamış.” Nedeni de güya Türk Hava Kurumu bunları kullanmak için yapılan ihaleyi bu yıl kazanamamış. 5 uçak varmış, bunların ikisi parçası gelmediği için üçü de ihale nedeniyle yangında kullanılamamış. Bazı akıllılar da yangını fazla büyütüyorlar, neymiş ulusal bir felaketmiş, böyle bir zamanda uçaklar zincirlenemezmiş, özel sektör ve kamu tüm imkânlarıyla seferber olmak zorundaymış. Yani her şeye bir kulp bulacaklar. Aralarında vatan haini olanlar var. Resmen duydum, yangın için bile seferber olamayan bir ordu saldırıyı nasıl karşılayabilir? Hah, işte biz bu nedenle S-400’leri alıyoruz, Allah korusun ülkemizdeki NATO üslerinden bize bir saldırı olursa aynı şekilde karşılık vereceğiz. Tabii bu füzelerin Amerika’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya ulaşması olanaksız. Öyle yapılmışlar, orta menzilli füzeler. Yani Ankara’dan İncirlik’e atılabilecek füzeler. Yani savaş bizim topraklarda olacak! Önemli değil, biz savaşçı bir ülkeyiz.
Bugünlerde, belediyelerin ve yurttaşların “Bir Türk dünyaya bedeldir!” sözünü ülkenin her yerine asmaları gerekir. S-400’ler artık depolarına ulaştı. Tehlikedeyiz. Ama imanımız var! NATO üyeliği mi? NATO üyesiyiz ama NATO’nun bize tırnak kadar faydası yok. Sadece topraklarımızda üs açıyor, bir de şirketleri aracılığıyla tarımı, ormanlarımızı yok etmeye çalışıyor. Limanlarımızı almak için dünyanın bütün ulusları sırada. Bir kısmını zaten sattık. İsrailliler bu işte hep yanımızda oldular. Şimdi de tarım arazilerimizi satın alıyorlar. Bizde bol! O zavallıların toprakları az, ayrıca verimsiz, suları yok! Ne yapalım Allah bize her şeyi bahşetmiş. Geçenlerde bir vatan haini, ülkemizde son beş yılda 84 bin çocuğun doğum yaptığını yaymaya çalıştı. Bakın bu haberi yaymak casusluktur. Böylece düşmanlarımızın eline koz veriyorlar. Bizi çocuk haklarına, kadın haklarına önem vermeyen bir ülke gibi göstermek istiyorlar. Ne olmuş yani, ergen her kız çocuğu artık kadın olmuştur, tabii ki evlendireceğiz ve en az dört çocuk doğurmalarını bekleyeceğiz. Çünkü ülkemiz tehdit altında, yarın bir gün savaşa başladığımızda binlerce erkek yurttaşımız hayatını kaybedecek, çocuklar ölecek, kadınlar ölecek. Nüfusumuzu ne kadar çoğaltırsak o kadar güvende oluruz! Açıkçası bizim Rusya’yla ilişkimizi kıskanıyorlar. Rusya bizim her zaman dostumuzdur. Tamam, uçaklarını düşürdük ama dostluğumuz bozulmadı. Onlar da bizim 80 ton domatesimizi, şeftalimizi ilaç kullanılmış diyerek geri gönderdiler. Ne olmuş biz de onları iç piyasada tüketiyoruz. Yurttaşlarımızdan bir kısmı, artık meyveyi sebzeyi taneyle aldıklarından şikâyetçiler. Neden? Taneyle almakla kiloyla almak arasında ne fark var? Ayrıca tasarruf yapıyorlar. Bozulmasını önlüyorlar. Yatırımcılar, sanayiciler, küçük büyük esnaf tedirginmiş. Herkes “bu füzeler alınmışsa mutlaka patlatılacaktır!” diye düşünüyormuş. Belki de hiç kullanmayız. Bu şuna benziyor, evlere alarm konuluyor ya, bu alarmların konulmasının asıl nedeni, hırsızı caydırmak için; bu füzeleri de öyle düşünebilirsiniz. Kim ki, bize saldırmak ister, önce o füzeleri görecektir. Füzeleri kullanmak için sağ olsunlar Rusların eğittiği elemanlarımız var, gece gündüz işlerinin başındalar! Çatla patla Trump! Benden başka büyük yok!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları