Gülengül Altınsay

Kolaydı Zor Oldu

28 Kasım 2014 Cuma

Karşınızda değeri yaklaşık 16 milyon Avro olan mütevazı bir takım var. Dahası ilk kez Avrupa Ligi’nde gruplara kalma başarısı göstermiş. Dolayısıyla Avrupa tecrübesi neredeyse yok.
Ve siz böyle bir rakip karşısında oyunu kendi alanınızda karşılıyorsunuz. Bizim de yüreğimizi ağzımıza getiriyorsunuz. Daha 5. dakikada Asteras’ın direkten dönen bir topu vardı ki o topun gol olmaması yalnızca şansla açıklanabilirdi.
Ne zaman ki Beşiktaş hızlı ve sade oynamaya karar verdi ve rakibinin üstüne gitti, Demba Ba’nın harika vuruşuyla golü buldu. Bir uzun ve isabetli pasla gelen erken gol karşılaşmanın seyrini etkiledi.
Kartal oyunda dengeyi sağladı. Hatta tempoyu istediği düzeye çekti. Ama Asteras öyle çabuk vazgeçen bir takım değil. Zaten bu noktaya da mücadeleci yönleriyle gelmişler. Dolayısıyla oyunu bırakmadılar.
Maçın temposu giderek düştü. Her iki takım da orta alanı çabuk geçtiler. Kale önünde yığılmalar tehlikeliydi. Şiddetli yağmurla zeminin de kaygan olması her an istenmeyen bir sürprize yol açabilirdi.
Neyse ki penaltıdan ikinci golü de buldu Beşiktaş. Ve biz de “Artık bu iş tamam” dedik.
Kara Kartal’ın olumlu bir özelliği var; yardımlaşarak baskı uyguluyor ve rakibi kolay oynatmıyor. Ve top karşı kalede oynanırken futbolcuların kalite farkı ortaya çıkıyor. Ne var ki top kalelerine gelince içeri gömülüyorlar ve dağılıyorlar. Böylesi anlarda adeta kendi kendilerini frenleyip rakibe şans tanıyorlar.
Ne yazık ki öyle de oldu. Oyunu bırakmayan Asteras bir gol bulunca ve bir de Atiba ikinci sarıdan kırmızı kartla atılınca Beşiktaş için sıkıntılı dakikalar başladı. Yaklaşık 20 dakika on kişi mücadele edecekti artık.
Atiba gibi bir oyuncunun itirazdan 2 sarı kart görmesi düşündürücü.
Ve ne yazık ki Asteras’ın baskısı Beşiktaş’ın kalesine gömülmesi sonucunu verdi; Asteras beraberliği sağladı.
Olgun ve büyük takım 2-0’dan sonra maçı alıp götürmeliydi. Ama Beşiktaş, kulübe de dahil garip bir paniğe kapılıp rakibi diriltiyor.
Sonuçta Beşiktaş kolay maçı zora soksa da bir puan alıp gruptan çıktı.
İlk torbalardan girilen bir gruptan çıkmak başarı değil normal bir sonuç. Kara Kartal için Avrupa Ligi bundan sonra başlıyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları