Kabiliyetli fedakâr

10 Ağustos 2019 Cumartesi

Saray’ın, evine dört maaş birden giren İletişim Başkanı’nın eşi Fatmanur Altun, AKP’nin yararlandığı çok “kabiliyetli bireyler”den yalnızca biri. Bu kabiliyeti ile “burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda çalışsa” devlette aldığının onlarca katını kazanacak. Ama o ve eşi, fedakârlık yapıyorlar!
İki kabiyetli eşin “burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler”de neden çalışmadıklarına ilişkin ipucunu, Fatmanur Altun’un bir makalesinde bulabiliyorsunuz:
“Milli ve yerli lider” Abdülhamid, “Batı karşısında gerileyen Devleti Âliyye’yi 33 yıl boyunca bir arada tutmayı başarmış ve Batılı devletlerin şehvetlerine teslim etmemiş...”
Batılı devletlerin şehvetlerine teslim olmuyorlar. O yüzden, Saray’daki “milli ve yerli” AKP’li gibi, Abdülhamid de onlar için bir rol model...
Bir başka rol model de Seyyid Kutup. Fatmanur Altun, kitabını yazmış Seyyid Kutup’un.
Seyyid Kutup kim? İhvancıların (Müslüman Kardeşler) fikir babası.
Gelelim işin fedakârlık tarafına:
Fatmanur Altun’un fedakârlığı 2009-2012 yılları arasında AKP İstanbul İl Yönetimi’ne girdikten sonra başlamış:
Önce AKP’li belediye başkanı döneminde (2012-2016) İBB Kültür AŞ’de yönetim kurulu üyeliği yapmış. AKP döneminde, 2015 yılından başlayarak Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğretim görevlisi olmuş.
Kabiliyet ve fedakârlığı onu, yine AKP döneminde (2018) Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeliğine taşımış. Hem de, Sermaye Piyasası Kurulu bağımsızlık oluruna tabi olmak üzere, Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı olarak...
Fatmanur Altun’un fedakârlığının doruk noktası, hiç kuşkusuz Bilal Erdoğan’ın yöneticiliği sayesinde ünlenen TÜRGEV Başkanlığı...
TÜRGEV’e fedakârlık yapanlardan biri de, bilindiği üzere eski Suudi Kralı. Şöyle ki:
Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu 2012’de Suudi Arabistan’a uğrar. Erdoğan’ı, Turgut Özal sayesinde Sevda Tepesi’nin sahibi olan Suudi Kral Abdullah Bin Abdülaziz karşılar. İkili Sevda Tepesi’ni ele alırlar. Bu görüşmeden yaklaşık 13 gün sonra, 26 Nisan 2012’de, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in VakıfBank’taki TR 2200 0150 0158 0480 1323 9675 IBAN No’lu hesabına, “Royal Protocol” olarak görünen Suudi Kralı’nın “sözleşme dairesi”nden, 99 milyon 990 bin 990 dolar yatar.
Yaklaşık iki ay sonra da Sevda Tepesi’ne CHP’lilerin karşı oylarına karşın, AKP’lilerin oylarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden imar izni çıkar!
Fatmanur Altun, “Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin” diyor ya... Yerden göğe kadar haklı...

STRATEJİK KEFE
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye konusunda diyor ki:
“Bir yanda çok önemli bir NATO müttefiki, bir yanda IŞİD’le mücadelede önemli bir yerel ortağın kaygılarını dengelemeye çalışıyoruz.”
Burada, ABD’nin “Önemli” NATO müttefiki Türkiye, yerel ortağı da YPG (PKK) oluyor!
ABD için Türkiye ile PKK aynı kefede.
İşte o “stratejik ortak” ile Suriye için “Müşterek Harekât Merkezi” kuruluyor!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları