45 Dakika Yetti

02 Aralık 2014 Salı

TRABZON - Üç bölümlü bir ilk devre izledik. Birinci bölümde Trabzonspor (ilk 8 dakika) hakimdi. İkinci bölümde G.Birliği (8- 31. dakika arası). Üçüncü bölümde Trabzon (31-45. dakika arası).

***

Trabzon bu sezon genelde maçlara iyi başlayamadı. Hep son bölümde rakiplerine yetişti. 3 hafta üst üste galip gelmenin moralinden olacak, dün gece oyuna hızlı başladı. G.Birliği savunmada inanılmaz hatalar yaptı. Bunda zeminin kaygan olmasının rolü büyüktü. Cardozo, Tomic’in ikramını geri çevirmedi… Bordo - Mavililer golden sonra durdu. Oyunun kontrolü Başkent ekibinin eline geçti. Önemli pozisyonlar da yakaladı. Ancak golü bulan Trabzon oldu. Sezon başından bu yana duran toptan bulduğu gollere bir yenisini ekledi. Bu pozisyonda Özer’in takipçiliği mükemmeldi. Farkın ikiye çıkması G.Birliği’nin direncini kırdı. Trabzon’u rahatlattı. Ardından üçüncü gol de geldi ve maç ilk devrede bitti.

***

Sonucu belli bir ikinci yarı izledik. Alan da razı veren de. Hazırlık maçı anlayışında. Estetik yönü öne çıkan, mücadelesi az. Bol şut denemesi. Bol ayağa pas… Ve Cardozo’nun akıl dolu vuruşu… G.Birliği’nin de bir türlü atamadığı golü Mervan’la bulması… Sanırım sezon başından bu yana her iki takımda bu kadar rahat bir ikinci yarı oynamamıştır.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzonspor vurgun yedi 22 Haziran 2020

Günün Köşe Yazıları